Tung förlust i Karlstad
Publicerad: 2018-02-28
SHL
HV71 förlorade onsdagens viktiga bortamatch mot Färjestads BK. Erik Brännström och Stefan Elliott gjorde HV:s mål i 8-2-förlusten.

Med endast sex omgångar kvar utav grundserien är HV71 tvungna att vinna majoriteten av sina återstående matcher för att ha möjlighet att ta en direktplats till kvartsfinalerna. Men onsdagens bortamatch mot Färjestads BK blev inte vad HV hade behövt eller hoppats på. Hemmalaget tog nämligen ledningen knappt halvvägs in i perioden och utökade även till 2-0 drygt fyra minuter senare.

HV fick dock kontakt igen när Erik Brännström skickade in sitt första mål för säsongen med nio sekunder kvar av den första perioden. Målen fortsatte att trilla in även i mittperioden, men återigen var det Färjestad som gjorde flest. Först utökades ledningen till 3-1 innan Stefan Elliott reducerade i powerplay, men kort därefter pillade hemmalaget in sitt fjärde mål för kvällen.

Inte heller den tredje perioden blev någon lyckad period för HV71. Färjestad gjorde nämligen 5-2 bara 23 sekunder in i perioden och ökade på till 6-2 strax därefter. 7-2 kom drygt fyra minuter senare och 8-2 efter drygt halva sista akten, vilket även blev kvällens sista mål.

Färjestads BK - HV71 8 - 2 (2-1, 2-1, 4-0)

09:21 1 - 0 FBK, 13. Linus Persson (11. Nygård, 67. Törngren), EQ
13:33 2 - 0 FBK, 15. Gustav Rydahl (25. Johansson), EQ
59:51 2 - 1 HV71, 26. Erik Brännström (96. Sweatt, 29. Ullsträm), EQ

24:04 3 - 1 FBK, 22. Per Åslund (10. Nilsson, 81. Lennström), EQ
27:08 3 - 2 HV71, 24. Stefan Elliott (29. Ullström, 20. Pilut), PP2
29:25 4 - 2 FBK, 29. Oskar Steen (22. Åslund, 4. Ellis), EQ

40:23 5 - 2 FBK, 15. Gustav Rydahl (25. Johansson, 3. Westin), EQ