HV föll hemma mot Örebro
Publicerad: 2017-10-19
SHL
HV71 förlorade torsdagens hemmamatch möt Örebro Hockey med 2-6. HV:s mål gjordes utav Topi Jaakola och Mattias Tedenby.

Under torsdagens match gjorde Fredrik Pettersson-Wentzel sin första SHL-match för säsongen mellan stolparna, och sattes i den första perioden direkt på prov med två frilägen, som han räddade utan större besvär.

Trots att det var gästande Örebro som inledde matchen piggast, så var det HV71 som gjorde matchens första mål när Topi Jaakola blev serverad öppen gata av en Örebrospelare och snärtade in en handledare distinkt i krysset.

Örebro vände på steken
När Örebro dock fick sitt tredje friläge i matchen, knappt halvvägs in i mittperioden, så kunde inte PW stå emot längre, utan Sakari Manninen prickade distinkt in kvitteringen till 1-1.

Gästerna var dock inte nöjda där. Först gjorde Tyson Spink 1-2 efter en tilltrasslad situation framför mål, och sedan gjorde Daniel Viksten både 1-3 och 1-4 i powerplay för sitt Örebro.

Andra raka förlusten
Det syntes att HV-spelarna inte hade gett upp hoppet efter två perioder, utan tryckte på för reducering. Men mitt i HV:s tryck så utökade Sakari Manninen istället på ledningen till 1-5.

Mattias Tedenby reducerade till 2-5 med drygt två minuter kvar, men Örebro utökade till 2-6 i powerplay strax efteråt genom Daniel Viksten. Fler mål blev det inte i matchen, utan Örebro bröt en tre matcher lång förlustsvit mot HV71, som i sin tur förlorade sin tredje raka SHL-match. Chans till revansch har HV på lördag när Rögle gästar Kinnarps Arena.

HV71 - Örebro HK 2 - 6 (1-0, 0-4, 1-2)

09:10 1 - 0 HV71, 18. Topi Jaakola, EQ

27:53 1 - 1 ÖHK, 65. Sakari Manninen (14. Wandell), EQ
35:07 1 - 2 ÖHK, 8. Tyson Spink (9. Spink, 57. Todd), EQ
38:08 1 - 3 ÖHK, 17. Daniel Viksten (20. Weinstock, 90. Hudacek), PP1
39:13 1 - 4 ÖHK, 17. Daniel Viksten (90. Hudacek, 20. Weinstock), PP1

46:20 1 - 5 ÖHK, 65. Sakari Manninen (22. Andersson), EQ
57:36 2 - 5 HV71, 21. Mattias Tedenby (29. Ullström), EQ