Strafförlust mot Luleå Hockey
Publicerad: 2018-11-13
SHL
Det blev förlust för HV71 i omstarten av SHL. Laget förlorade bortamatchen mot Luleå Hockey med 3-2 efter straffar. Joakim Andersson och Andreas Thuresson stod för HV71:s mål.

Det var HV71 som hade det spelmässiga övertagit i den första perioden. Simon Önerud och Markus Ljungh hade två fina chanser i perioden, men Öneruds skott träffade stolpen och Ljungh hittade ingen lucka bakom Lassinantti när han blev fri med Luleå-målvakten. Hemmalaget gjorde periodens enda mål då Johan Forsberg hittade in med pucken bakom Felix Sandström efter 9:39.

– Vi är lite omständiga och gör inte riktigt som vi vill göra. Vi växer in i det ju längre perioden lider, men vi har mycket mer att hämta, sa Simon Önerud till C More efter den första perioden.

HV71 fick en drömstart på den andra perioden. Joakim Andersson kvitterade nämligen till 1-1 redan efter 1:24. Framspelningen, en läcker sådan, stod planens bästa spelare Mattias Tedenby för. Tyvärr blev inte glädjen långvarig i HV-båset, för bara två minuter senare återtog hemmalaget ledningen då Mattias Guter styrde in pucken till 2-1.

HV71 kvitterade för andra gången i matchen efter att laget tagit till vara på ett numerärt överläge. Andreas Thuresson hittade Lassinanttis högra kryss med ett läckert direktskott.

Matchen gick till förlängning, som blev en mållös sådan. I straffläggningen började HV71 bra med mål direkt (Thuresson), men Luleå kom tillbaka och kunde vända och vinna.

Luleå Hockey - HV71 3-2 SO (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0)

09:39 1-0 LHF Johan Forsberg (Larsson)

21:24 1-1 HV71 Joakim Andersson (Tedenby)
23:21 2-1 LHF Mattias Guter (Kovacs, Olausson)

48:10 2-2 HV71 Andreas Thuresson (J.Andersson, Bengtsson) PP1