Tredje raka segern
Publicerad: 2021-01-02
SDHL
Under söndagseftermiddagen inkasserade HV71 sin tredje raka seger när de besegrade SDE med 3-1. En händelserik andra period grundlade segern där samtliga av matchens mål gjordes. Thea Johansson, Sidney Morin och Felizia Wikner-Zienkiewicz gjorde målen i HV71.

HV71 åker hem till Jönköping från helgen i Stockholm med sex av sex poäng möjliga i bagaget. Trepoängaren mot SDE idag var lagets tredje raka seger och den lades till grund i andra perioden. En händelserik sådan, där samtliga av matchens fyra mål kom. Thea Johansson i HV71 öppnade målskyttet när hon distinkt sköt in sitt femte mål för säsongen. Ledningsmålet kom efter åtta minuter in i andra perioden och dryga 10 minuter senare hade ytterligare tre mål kommit till. Sidney Morin hade en rolig dag på jobbet under gårdagen när hon sköt tre mål. Idag kom det ytterligare ett, när hon gav sitt lag ledningen i matchen igen bara minuten efter att SDE kvitterat. Matchens prestation kom sedan med en minut kvar av perioden då Felizia Wikner-Zienkiewic åkte slalom genom SDE försvaret och satte 3-1 till sitt HV71 som också blev slutresultatet.

SDE - HV71 1 - 3 (0-0, 1-3, 0-0)