Ted Brithén ny center i HV71

24 april 2013 16:50

HV71 har gjort klart med 22-årige centern Ted Brithén, senast från Rögle BK. "Det ska bli jätteinspirerande att få komma till HV71", säger Ted Brithén.


– I konkurrens med flera andra klubbar är vi glada att Ted valde HV71. Värvningen ligger i linje med vår satsning på ett yngre lag. Ted är en spelare som vill framåt och är beredd att satsa stenhårt för att bli bäst, säger sportchefen Fredrik Stillman.

Brithén är en smart tvåvägscenter som används i både power play och box play. Han har bra spelsinne och är en duktig spelfördelare. Brithén har spelat 57 elitseriematcher med Rögle BK och gjort 22 (10+12) poäng. Han har även svarat för 69 (27+42) poäng på 91 allsvenska matcher samt 18 (6+12) poäng på 39 kvalseriematcher.

– Det ska bli jätteinspirerande att få komma till HV71. Jag fick ett bra mottagande när jag hälsade på igår och har alltid sett upp till HV71 som klubb. Jag ska göra allt för laget och för att vi ska ta oss så långt som möjligt, berättar Ted Brithén och fortsätter:

– Jag är en tvåvägscenter som jobbar hårt på båda sidorna. Jag gillar att göra mina lagkamrater bättre. Kanske mer av en passningsläggare, men får jag chansen så sätter jag gärna dit pucken. Jag vill bli så bra som möjligt i HV71 med hårt arbete.

Kontraktet med Brithén gäller i två år.