Tredje perioden avgjorde till HV71:s fördel
Publicerad: 2020-02-29
En underhållande match gick tillslut HV71:s väg när de under lördagseftermiddagen vann med 4-1. Ett vilt kämpande Djurgården stod upp bra i två perioder men orkade tillslut inte mer i tredje perioden där HV71 gör samtliga fyra mål i matchen.

Första minuterna av andra semifinalmatchen är Djurgården närmast ett ledningsmål då de inom loppet av fem minuter har två frilägen. Första heta målchansen skapar HV71 tio minuter in matchen då forwardsparet Tougas och Marchment kommer i en 2-1 situation. Bortalaget sätter hård press på HV71 i första perioden och stressar fram misstag från HV-backar. Första målet gör också Djurgården när Jennifer Wakefield skjuter in pucken i nättaket efter en snabb spelvändning.

Andra perioden fortsätter med fysiskt spel från Djurgården där HV71 har svårt att få igång sitt passningsspel. Efter en fem minuter får HV71 tag i pucken och Danielle Stone bryter sig loss och skapar en utvisning. Puckarna viner kring Samantha Ridgewell i Djurgårds-målet men hon får bra hjälp av sitt försvar att städa bort puckar framför mål. Efter powerplayspelet börjar hemmalaget äta sig in i matchen och Djurgården tar på sig ytterligare tre utvisningar men fortsätter att vara starka framför kassen i sitt boxplayspel.

Tre minuter in i slutperioden kvitterar HV71 efter en tilltrasslad situation framför mål där Hanna Olsson tillslut är sist på pucken. Hemmalaget får efter kvitteringsmålet välbehövlig energi mot ett vilt kämpande Djurgården. Poängligavinnaren från grundserien i HV71, Kennedy Marchment, petar också in ledningsmålet när dryga hälften av slutperioden är spelad. Efter ledningsmålet så verkar det som Djurgårdens bränsle tar slut och HV71 gör två snabba mål och det står 4-1. Ett 3-1 mål som är en vacker individuell prestation av den finländska landslagsforwarden Sanni Hakala. Semifinal två är sammanfattningsvis en jämnare match men tillslut tar energin slut för Djurgården och HV71:s samtliga mål kommer i sista perioden.