Joakim Engström snackar upp första semifinalen mot Djurgården
Publicerad: 2020-02-26
SDHL
Några dagar har gått sen HV71 slog ut Leksand i två raka matcher i kvartsfinal. Ikväll spelar laget första semifinalen mot Djurgården, en serie som spelas bäst av fem matcher. Tidigare möten i grundserien har varit fördel HV71 med tre segrar på fyra matcher.

I eftermiddag reser HV71 till Stockholm och Hovet för att spela semifinal 1 mot Djurgården. Ett motstånd som tog sig vidare till semifinal efter att ha besegrat sin värsta rival, AIK, i två raka matcher. HV71 hade en en förhållandevis lätt resa till semifinal och huvudtränare, Joakim Engström, är belåten med båda kvartsfinalmatcherna mot Leksand.

– Utvärderingen från kvartsfinalen är att vi kom väl förberedda. Leksand tycker jag inte riktigt kom upp i den nivå de hade mot oss i grundserien. Jag är nöjd med vår insats i båda matcherna.

Kvartsfinalerna spelades bäst av tre matcher. I semifinal och finalspel spelas serierna bäst av fem. HV71 har under säsongen plusstatistik mot Djurgården då de vunnit 3 av de fyra mötena under säsongen. Matchen de förlorade i grundserien ser dock Engström som en positiv sak.

– Tankarna inför Djurgården är att den förlusten vi hade mot dom i grundserien någonstans är bra att vi fick. Det kommer bli en tändvätska för oss och ta ner oss lite på jorden. Det gick förhållandevis lätt för oss i kvartsfinalen. Men känslan är att vi har alla möjligheter att vi ska kunna slå Djurgården, har vi spelat som vi gjort under säsongen så ska det lösa sig.

– Som lag är Djurgården ett lag som sliter väldigt hårt. Jag känner till många spelare i Djurgården och de gillar att slå ur underläge, då blir de farliga, det måste vi se upp med. Tittar man på laget så är det ett jämnare lag än Leksand, de har även några vassare toppspelare. De kanske inte är ett så snabbt lag men jobbar stenhårt.

Läget i laget?
– Osäkert kring Hanna Olsson och Kennedy Marchment, i övrigt har vi tillgång till alla spelare som var med i kvartsfinalserien.

Semifinalerna
1:5 Djurgården - HV71, onsdag 26/2 19:00
2:5 HV71 - Djurgården, lördag 29/2 12:00
3:5 HV71 - Djurgården, söndag 1/3 14:00
ev 4:5 Djurgården - HV71, onsdag 4/3 19:00
ev 5:5 HV71 - Djurgården, lördag 7/3 18:00

Köp biljett till semifinal 2 och 3 på hemmaplan här.

Victor Wakerius
Huvudsponsor
Premiumpartners