Straffseger mot Malmö
Publicerad: 2019-10-17
Trots en på pappret betryggande ledning med 3-0 efter första perioden blev det en jämn historia i Malmö Arena. Hemmalaget arbetade sig in och tog matchen till förlängning. Straffar krävdes, och väl där klev Oscar Sundh fram och avgjorde för HV71.

Hemmalaget Malmö, med två mållösa matcher i bagaget, kom ut starkt i matchupptakten. Redan efter några sekunder var ledningsmålet väldigt nära att passera Hugo Alnefelt, som räddade stort. Efter att ha varit tillbakatryckta inledningsvis fick HV71 chansen i powerplay, där det började ljusna för bortalaget direkt. Nyförvärvet Alexander Bergström var stor spelregissör, då han snyggt passade fram till Johannes Kinnvall som pricksköt in 1–0.

Malmö var även efter målet det spelförande laget, men målen uteblev. Istället utökade HV71 ledningen, återigen från Johannes Kinnvalls patenterade bössa. Hemmalaget var märkbart pressade efter målet, och bara någon minut senare gav skåningarna iväg pucken till Christoffer Törngren, som sökte Juuso Ikonen högt upp i banan. Finländaren fiskade upp pucken, kom fri med Lars Volden och avslutade iskallt högt upp i krysset.

Skåningarna var revanschsugna i mittperioden och kunde tidigt spräcka målnollan i powerplay genom Frederik Storm. Efter målet fortsatte Malmö styra och ställa i HV-zonen. Emil Sylvegård krympte kort därefter ledningen ytterligare med ännu ett Malmö-mål. HV71 var tillbakapressade under större delen av perioden och fick inte spelet att stämma. Mot slutet gavs chansen i numerärt överläge där nätrasslet dessvärre uteblev.

Sundh straffhjälte
Slutakten var inledningsvis avvaktande och båda lagen spelade varsamt utan att skapa några vidare lägen. Tills domaren började blåsa i pipan, vilket innebar flertalet numerära underlägen för ett odisciplinerat HV71. Malmö, med ett av ligans bästa powerplay, kunde till slut kvittera matchen i den spelformen genom Marcus Björk. Hemmalaget var nära flera gånger om att avgöra under ordinarie tid. Hugo Alnefelt höll kvar sitt lag i matchen och tog den till en sedermera mållös övertidsperiod. Matchen togs istället till straffar där Oscar Sundh blev matchvinnare i den sjätte omgången.

Malmö Redhawks - HV71 3-4 (0-3, 2-0, 1-0, 0-1)
05:03 0-1 (PP1) HV71 Johannes Kinnvall (Bergström, Martinsson)
12:40 0-2 (EQ) HV71 Johannes Kinnvall (2) (Camara, Holmström)
15:32 0-3 (EQ) HV71 Juuso Ikonen (Törngren)
25:25 1-3 (PP1) MIF Frederik Storm (Meyer, Jensen Aabo)
31:40 2-3 (EQ) MIF Emil Sylvegård (Björk, Händemark)
55:15 3-3 (PP1) Marcus Björk (Jensen Aabo, Molin)