7-1-seger i Tingsryd
Publicerad: 2021-09-15
Träningsmatch
HV71 bortabesegrade på onsdagskvällens Tingsryds AIF med 7-1 efter periodsiffrorna 0-2, 0-3, 1-2. Simon Önerud 2, Jesper Kokkonen 2, Chad Billins, Jonathan Wikström och Jonathan Davidsson gjorde målen.

HV71 tog en tidig ledningen efter att Fredrik Forsberg hittat Chad Billins framför Tingsrydsmålet. HV71 styrde spelet i den första perioden och efter drygt halva perioden kunde Simon Önerud, fint framspelad av Taylor Matson, öka på ledningen till 2-0. Tingsryd skapade sina chanser i spel fem mot fyra, men Filip Larsson, kvällens målvakt i HV71, gjorde ett stabilt intryck i HV-målet.

HV71 fortsatte styra spelet i den andra perioden och målen kom dom också. Först ökade Jonathan Wikström på ledningen till 3-0 efter ett frilläge. Efter 15 minuter gjorde Jesper Kokkonen 4-0 med ett fint handledsskott i målvaktens vänstra kryss. Några minuter senare gjorde en frispelad Jesper Kokkonen också 5-0 till HV71.

HV71 drog på sig några utvisningar i inledningen av den tredje perioden vilket gjorde att Tingsryd kunde flytta upp sina positioner. Tingsryd fick in ett reduceringsmålet genom Alexander Lindelöf efter 13:31. Bara sekunderna efter reduceringsmålet gjorde Simon Önerud sitt andra mål för kvällen och i anfallet efteråt hittade Zion Nybeck en fri Jonathan Davidsson som rundade målvakten och fastställde slutresultatet till 7-1.

Tingsryds AIF - HV71 1-7 (0-2, 0-3, 1-2)

04:33 0-1 HV71 Chad Billins (Forsberg)
10:45 0-2 HV71 Simon Önerud (Matson)

23:00 0-3 HV71 Jonathan Wikström (Lindbäck)
35:10 0-4 HV71 Jesper Kokkonen (Vesel, Bertov)
38:33 0-5 HV71 Jesper Kokkonen (Vesel, Forsberg)

53:31 1-5 TAIF Alexander Lindelöf (PP1)
53:43 1-6 HV71 Simon Önerud (Törngren, Matson)
53:52 1-7 HV71 Jonathan Davidsson (Nybeck)