Peter Hammarström tränar SDHL-laget kommande säsong
Publicerad: 2022-06-30
PRESSMEDDELANDE
HV71:s sportchef Peter ”Humlan” Hammarström kommer även att ta rollen som huvudtränare för SDHL-laget under kommande säsong.

Peter Hammarström tog över som sportchef efter Jenni Asserholt och var tänkt att kombinera det med rollen som assisterande tränare – något som han var även förra året. Sedan HV71 bröt samarbetet med Joakim Engström har laget stått utan huvudtränare och nu går sportchefen själv in i den rollen till kommande säsong.

– Peter gjorde ett fantastiskt jobb förra året och var oerhört omtyckt bland tjejerna i laget. Nu är det viktigt att vi har en huvudtränare på plats och eftersom vi inte hittat riktigt rätt i vår rekryteringsprocess känns det naturligt att Peter tar den rollen till kommande säsong. Vi får fortsätta jobba för en långsiktig lösning men just nu är Peter, med sin rutin och hockeykunskap, perfekt för uppdraget, säger Johan Lindbom, klubbdirektör i HV71.

Hammarström om lösningen för SDHL-laget:

– Det blir ingen större förändring då jag ändå tänkt vara assisterande tränare. Nu blir jag ansvarig både för laget, träningen och rekryteringen vilket också kan vara en fördel. Tjejerna på plats har tränat på bra under hela våren och vi hoppas fylla på truppen om inte allt för kort tid för att vi ska ha ett slagkraftigt lag till hösten, säger Peter Hammarström.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners