Drömstart bäddade för storseger mot Rögle
Publicerad: 2017-02-02
SHL
Det blev en rejäl målfest i Kinnarps Arena när Rögle gästade. HV71 vann med hela 7-0 i en match där Martin Thörnberg och Oscar Sundh blev tvåmålsskyttar och Linus Söderström höll nollan.

Hemmalaget fick en drömstart i matchen mot Rögle. Knappt två minuter var spelat när Borgman laddade bössan från sin backplats och satte 1-0 bakom Anders Lindbäck i Rögles mål. Dryga minuten senare smällde det bakom Lindbäck igen. Pär Arlbrandt hittade Oscar Sundh som avslutade direkt och pucken letade sig in i mål när Lindbäck inte hann med i sidledsförflyttningen.

HV71 tryckte ner Rögle rejält och var långa stunder parkerade i anfallszon. 3-0 skulle komma och det genom ett friläge. Martin Thörnberg snodde åt sig pucken i egen zon, skrinnade ifrån sin försvarare, lurade ner Lindbäck och lyfte in 3-0.

– Vi kommer ut ganska bra och får bra utdelning. Det ger oss energi att vi får två snabba mål och viktigt att vi inte ger Rögle något att jobba med i andra perioden. Vi ska fortsätta trycka ner dem, var målskytten Thörnbergs kommentar efter den första perioden.

Fortsatt HV-dominans
Och just Thörnberg skulle visa vägen med målskyttet denna kväll. HV71 fortsatte på inslagna vägen och tryckte tillbaka Rögle och lät inte bortalaget skapa några direkt farliga målchanser. De få avslut bortalaget skrapade fram stod Linus Söderström i vägen för.

Med nio minuter kvar var det dags för nämnde Thörnberg att näta igen. Liggandes på isen slog han in 4-0 på en målvaktsretur från nära håll. Innan periodpausen kom även 5-0 till hemmalaget när pucken damp ner framför Christoffer Törngren som bara hade att raka in den i öppen kasse.

Målen fortsatte att trilla in för hemmalaget i den tredje perioden. Oscar Sundh satte 6-0 framspelad av Lias Andersson efter en snabb omställning. Lias Andersson hamnade även han i målprotokollet efter att ha fastställt slutresultatet 7-0 i powerplay.

HV71 – Rögle BK 7-0 (3-0, 2-0, 2-0)

01:45 1-0 HV71 Andreas Borgman (E.Brännström, Törngren)
02:37 2-0 HV71 Oscar Sundh (Arlbrandt, Persson)
09:29 3-0 HV71 Martin Thörnberg

30:57 4-0 HV71 Martin Thörnberg (Brithén)
39:20 5-0 HV71 Christoffer Törngren (Tedenby, Borgman)

42:40 6-0 HV71 Oscar Sundh (L.Andersson, Arlbrandt)
46:44 7-0 HV71 Lias Andersson (Thörnberg, Sandberg) PP1