Förlust mot Rögle på HV-dagen
Publicerad: 2018-09-09
Herr
HV71 spelade på söndagseftermiddagen säsongens sista träningsmatch på HV-dagen i Kinnarps Arena. Det blev tyvärr förlust för HV71 med 0-4 mot Rögle BK.

Det var HV71 som började matchen piggast och hade initiativet de första tio minuterna. Det var dock gästerna som tog ledning när Daniel Zaar bröt in från högerkanten och sköt 0-1 bakom Jonas Gunnarsson. Rögle tog över spelet efter ledningsmålet och Gunnarsson fick flera gånger visa klass i HV-buren.

Bortalaget var även piggast i den andra perioden som dom också vann med 1-0. Det var i periodens slutskede gästerna ökade på till 2-0 genom Taylor Matson. Närmast mål för hemmalaget var Simon Önerud, men Justin Pogge räddade HV-spelarens frilägesförsök.

Tyvärr uteblev HV-forceringen i den tredje perioden och Rögle kunde istället göra 0-3 och sedan också 0-4 i tom bur.

Den var den sista träningsmatchen innan SHL drar igång nästa helg. Första väntar två bortamatcher mot Färjestad (lördag) och Linköping (torsdag) innan hemmapremiären mot Luleå den 22 september.

HV71 - Rögle 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)

11:57 0-1 RBK Daniel Zaar (Bertov, Brithén)

38:05 0-2 RBK Taylor Matson (Sandin)

51:45 0-3 RBK Linus Sandin (Bristedt, Youds)
58:58 0-4 RBK Daniel Bertov (Pogge)

Skott: 24-28