Matchboll till Brynäs efter förlust
Publicerad: 2021-04-15
HV71 lyckades inte följa upp segern senast uppe i Gävle, utan föll i kvalspelets fjärde match med 4–0. Vinna eller försvinna gäller nu härnäst för HV71, då Brynäs nu leder matchserien med 3–1.

En helt annan matchbild präglade spelet direkt från första nedsläpp, jämfört med vad vi fått se i de första tre mötena. Fart, målchanser och tacklingar var det gott om. Matchen inleddes med en hela sju och en halv minut lång spelsekvens, och under denna tid hann respektive lag med att ställa till ordentligt med oreda i chansväg. Simon Önerud kunde sånär ge HV71 ledningen, men prickade kryssribban. Istället kom Brynäs att ta ledningen genom Simon Bertilsson, vilket blev periodens enda fullträff, de många målchanserna till trots.

Den andra perioden kom att gå mestadels i gästernas regi. Daniel Mannberg gav sitt lag en smakstart genom att sätta ditt 2–0 tidigt. HV71 hade trots tre möjligheter i numerärt överläge svårt att komma till avslut, och Samuel Ersson hjälptes stort av ett tight Brynäsförsvar. Takterna och frenesin från den föregående perioden lös med sin frånvaro, och ett pånyttfött HV71 var tvunget att äntra isen i den tredje perioden ifall något skulle kunna hämtas i den här matchen.

Det började lovande för HV71, som sånär kunde hitta nätet i numerärt överläge. Filip Sandberg gjorde en stund senare det som kunde varit reduceringsmålet, men det dömdes bort efter videobedömning. Istället kunde Brynäs sätta dit psykologiskt tunga 3–0 kort därpå, efter att Johan Alcén tagit vara på ett kostsamt pucktapp. HV71 lyckades inte komma loss, trots en slutforcering i matchens slutskede utan målvakt. Oula Palve satte då 4–0 i tom målbur. Anton Wedin spräckte sedan Samuel Erssons målnolla i slutminuterna, och fastställde slutresultatet till 1–4.

HV71 1-4 Brynäs IF (0–1, 0–1, 2–1)
16:08 0–1 (EQ) BIF Simon Bertilsson (Molin, Rödin)

22:13 0–2 (EQ) BIF Daniel Mannberg (Ölund)

47:22 0–3 (EQ) BIF Johan Alcén (utan assist)
56:26 0–4 (EQ) BIF Oula Palve (Sallinen)
58:29 1–4 (PP1) HV71 Anton Wedin (Murray, Forsberg)

Skott: 25–18
Räddningsprocent: HV71: 77,78% , BIF: 96,00%