Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Lördag Lör 14 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Idag 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Onsdag Ons 9 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec

Nicklas Rahm inför returmötet mot Växjö

30 oktober 2020 13:41
INFÖR

HV71 vann rond ett i dubbelmötet mot Växjö med 3-2 i Husqvarna Garden. Nu väntar returmöte i Växjö innan SHL gör uppehåll för landslagsspel. ”Vi gör en godkänd match igår men behöver komma upp ytterligare om vi ska knipa tre poäng borta mot Växjö”, säger Nicklas Rahm, tränare i HV71.


Presenteras i samarbete med Polarpumpen.se

HV71 tog en tredje raka seger i och med övertidsvinsten mot Växjö i Husqvarna Garden på torsdagskvällen. HV-tränarna har analyserat insatsen:

– Vi gör en ok insats, med lite varierande kvalitet sett över hela matchen. Jag tycker inte vi gör en bra förstaperiod, där är Växjö bättre. Sedan kommer vi ut mycket starkare i andra perioden och sedan en helt ok tredje. Lite surt att de kvitterar på en tekningsvariant i slutet av matchen, men vi lyckas knyta ihop det i sudden och det är en skön känsla att få med sig vinsten, säger Nicklas Rahm.

Efter en tung start ser det mer positivt ut med HV-ögon sett de senaste matcherna och försvarsspelet har varit nyckeln till segrarna.

– Vi agerar mycket lugnare i försvarsspelet och med större trygghet. Vi har mycket skott emot oss, men många av dem är från kontrollerade positioner och vi släpper inte till så mycket farliga målchanser. Dessutom täcker vi skott på ett bättre sätt än tidigare.

Hur ser du på självkänslan i laget jämfört med hur det såg ut för några veckor sedan?

– Det är lite mer glass och pannkaka som ”Lillis” hade sagt, utan att ta det på ett negativt sätt och få lättja i det. Vi ska vara giriga och gå in till varje match med ett slutspelsmindset. Poängen är oerhört viktiga och attityden från vår sida är avgörande.

Returmötet i Växjö spelas på lördagskvällen och laget hade en lättare träning på fredagsförmiddagen för att förbereda sig så noga som möjligt för uppgiften.

– Jag tror Växjö var ganska nöjda med sin insats här i Jönköping. De spelar kontrollerat med pucken och skjuter mycket skott emot oss. Däremot kan vi förvänta oss att de kommer ut med en aggressivitet på hemmaplan.

Kedjan med Linus Fröberg, Alexander Bergström och Filip Sandberg låg bakom samtliga mål i torsdagsmatchen och har visat bra form på senare tid – något som naturligtvis glädjer HV-tränaren.

– Jättekul och det är hårt arbete som ligger bakom. De är skickliga spelare, men det är arbetet som gjort att de presterar så bra. Nu utgår jag ifrån att andra linor tar rygg på dem för de har verkligen visat vägen på sistone, säger Nicklas Rahm, tränare i HV71.

Presenteras i samarbete med Polarpumpen.se