Pelle Gustafsson inför Skellefteå AIK-HV71
Publicerad: 2023-09-30
INFÖR
Efter förluster mot MoDo och Luleå står Skellefteå för motståndet i den sista matchen på norrlandsturnén. ”Vi måste hitta spelet vi hade de tre första matcherna och vara mer desperata i defensiven”, säger Pelle Gustafsson, assisterande tränare i HV71.

HV71 fick en bra start på matchen mot Luleå i och med Mattias Tedenbys solomål, men precis som mot MoDo tappade laget spelet och var aldrig nära poäng och när 60 minuter gått stod det 2-5 på resultattavlan.

– Vi borde kunna gå på den inledningen vi har, men sedan släpper vi några mål som är alldeles för enkla. Vi fuskar med detaljer, chansar för mycket och är inte tillräckligt desperata i defensiva.

Precis som mot MoDo drog HV71 på sig flera många utvisningar och mot Luleå blev sju stycken tvåminutare.

– Det håller naturligtvis inte att ta så många utvisningar. Men vi släpper också för enkla mål i fem mot fem och mål två och fyra ska vi bara inte släppa in.

Laget tränade i Luleå på fredagsförmiddagen innan man satte sig på bussen för att åka till Skellefteå där det är nedsläpp klockan 18:00 på lördagskvällen.

– På mötet idag har vi pratat och tittat mycket på vad vi gjorde bra de första tre matcherna. Det är dit vi vill hitta tillbaka. Sedan vet vi att Skellefteå är ett bra lag som spelar med hög fart och vi kommer att vara ödmjuka för den uppgiften.

Efter MoDo-matchen flög Oskar Stål Lyrenäs hem på grund av en överkroppsskada och läget inför Skellefteå är oförändrat.

– Vi har samma spelare att tillgå som senaste, men hur vi formerar laget är i nuläget inte bestämt, hälsar Pelle Gustafsson, assisterande tränare i HV71.

Johan Freijd