Smålandsbussen och HV71 tar supportrar till Umeå
Publicerad: 2022-05-03
INFORMATION
Till de första två matcherna i finalserien på bortaplan hade inte supporterföreningen i HV71, North Bank Supporters, möjlighet att skicka bussar för att stötta laget på plats. Till den sjätte matchen, som spelas imorgon kväll blir det ändring på det, för då går Smålandsbussen in och tar North Bank Supporters till Umeå.

När HV71 spelar den sjätte finalmatchen mot Björklöven imorgon kväll gör de det med en större skara supportrar på plats i Winpos Arena. Smålandsbussen är sedan många år en stor partner till HV71 och går nu in och sponsrar med en bussresa för supportergruppen North Bank Supporters som kommer göra allt för att heja fram laget till ett avancemang.

– Smålandsbussen och HV71 har samarbetat sedan flera år tillbaka och vi levererar all busstrafik för samtliga lag i föreningen, från representationslagen ner genom juniorleden och hela ungdomssidan. Det innebär såklart att vi har ett stort engagemang för hela HV71. Under det här året har vi som många andra ställt upp för att hjälpa HV71 tillbaka och självklart lägger vi därför in en extra växel så här i sluttampen, säger Samuel Isgärde, VD Smålandsbussen.

Sameul Isgärde fortsätter att förklara hur idén kom till:

– Idén att hjälpa till med en supporterbuss föddes när vi förstod att North Bank hade bekymmer att ta sig upp till Umeå. Vi snackade ihop oss internt och bestämde oss för att detta måste vi lösa. Vi sponsrar HV71 och det känns därför självklart att hjälpa North Bank Supporters också, vi har båda samma mål, att hjälpa laget att ta sig tillbaka till SHL igen.

– Ett extra plus är att HV71 som svar på vårt initiativ går in med ytterligare en buss och ger ännu fler möjlighet att följa med. Det här kommer bli hur bra som helst och vi har fått en fantastisk respons från North Bank som är väldigt tacksamma till initiativet.

Avresa sker från North Bank Supporters klubblokal under tidiga onsdagsmorgonen och det är ett 90-tal supportrar som får chansen att följa med.

Victor Wakerius
Huvudsponsor
Premiumpartners