Pelle Gustafsson inför matchen mot Oskarshamn
Publicerad: 2023-10-27
Inför
På lördag väntar en ny bortamatch för HV71 när IK Oskarshamn står för motståndet i omgång 15.

Det blev inga poäng när HV71 bortaspelade mot Timrå IK på torsdagskvällen. Efter en bra inledning av matchen kunde hemmalaget dra ifrån i den andra perioden och slutresultatet skrevs till 3–0 (0–0, 2–0, 1–0).

– Jag tycker vi börjar bra och den första perioden är vi nöjda med. Efter att vi klarade ett numerärt underläge i den andra perioden blir vi tillbakatryckta och till slut gör dom 1–0. Efter det hittar vi inte tillbaka till vårt spel utan blir svajiga. Det sätter sig mentalt på spelarna i den situationen vi befinner oss i nu och det viktigaste är att vi fortsätter spela som vi ska även om vi får mål emot oss, säger Per Gustafsson, assisterande tränare i HV71.

På lördag väntar då Smålandsrivalen IK Oskarshamn som placerar sig på platsen före HV71 i tabellen. HV71 vann det första mötet under säsongen efter en målglad tillställning (6–2) i Husqvarna Garden.

– Det är en jätteviktiga match för oss. Oskarshamn har spelat bra på slutet så det kommer bli en utmaning. Vi hade ett lite annorlunda upplägg idag då killarna fick förbereda sig på egen hand. Vi har värmning imorgon förmiddag där vi drar upp riktlinjerna inför matchen, avslutar Gustafsson.

Läget i laget

Samma spelare är tillgängliga som mot Timrå senast.

Statistik och mer information om matchen hittar ni här.

Martin Unander