Tommy Samuelsson inför annandagsmatchen mot Linköping
Publicerad: 2022-12-25
INFÖR
På annandagen är det hockeydags igen när HV71 möter Linköpings HC i Husqvarna Garden. Då är det revansch att utkräva för HV71 efter förlusten senast. ”Vi gjorde en bra match senast mot LHC men behöver hålla oss ifrån utvisningsbåset på ett bättre sätt”, säger Tommy Samuelsson.

Julledigheten är över och HV71 tränade på juldagen inför annandagens match mot Linköpings HC i Husqvarna Garden.

– Skönt att komma igång igen. Vi körde ett fyspass i gymmet och sedan 45-50 minuter på isen. Det brukar alltid vara lite si och så ett förstapass efter julledigheten men grabbarna och har skött sig bra och det var hög fart och intensivt på träningen, säger Tommy Samuelsson, tränare i HV71.

HV71 har inte spelat sedan den 18 december då laget mötte Växjö och Linköping har inte spelat sedan den 9 december då HV71 och LHC möttes i Linköping. Då blev det förlust för HV71 efter att ha tappat en ledning med 3-0 i den tredje perioden.

– Vi får dra lärdomar av den matchen. Spelmässigt har vi gjort bra matcher på senaste men vi har tagit för många utvisningar och det har straffat oss och gjort att vi inte fått med oss tillräckligt med poäng. Det har vi pratat mycket om inför morgondagen.

Under december har Oliwer Kaski och Nick Shore kommit in i laget. Kaski debuterade mot Växjö och planen var att Shore skulle spela på annandagen, men så blir inte fallet.

– Han har inte fått ok från Migrationsverket ännu och måste numera infinna sig fysiskt där för att få arbetstillstånd. Nu står hoppet till att han blir spelklar den 28:e december.

I övrigt var det ett fulltaligt HV71 som tränade på eftermiddagen på juldagen.

– Samtliga spelare var i träning och det är egentligen bara Simon Önerud som inte är tillgänglig för uttagning. Hur vi formerar laget bestämmer vi på matchdagen, hälsar Tommy Samuelsson.

Nedsläpp i Husqvarna Garden klockan 15:15 och biljetter köper du på www.hv71.se/biljetter

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners