En HV-profil har gått ur tiden
Publicerad: 2023-03-01
INFORMATION
Igår nåddes vi av beskedet att Janne ”Tjuren” Lindberg har gått ur tiden efter en tids sjukdom. ”HV71 betydde oerhört mycket för Janne likväl som hans insatser betydde oerhört mycket för HV71”, säger Johan Lindbom.

Janne Lindberg var redan på 90-talet måldomare i Rosenlundshallen och tryckte antingen på grön eller röd lampa om pucken passerade mållinjen. När sedan Kinnarps Arena byggdes 2000 var Janne en av alla ideella krafter som hjälpte till under byggandet.

– När arenan stod klar blev också Janne kvar och hjälpte till med många av vardagssysslorna. Det var allt ifrån att ta hand om bortalaget och domarna till att hjälpa till med företagshockeyn. HV71 blev Jannes liv och när man än kom till arenan kunde man vara säker på att Janne var på plats. En eldsjäl som betytt väldigt mycket för HV71, säger Bengt Halvardsson, fd arenachef i HV71.

Janne Lindberg blev ”Tjuren” med hela Jönköping när han lät tatuera in HV-tjuren uppe på huvudet och sedan dess har smeknamnet levt kvar och han har ofta haft en speciell relation till spelarna i HV71 via sitt lilla kontor mitt emot herrlagets omklädningsrum.

– Janne kommer att ha en speciell plats i HV-himlen och hans engagemang för sitt älskade HV71 har betytt oerhört mycket genom åren. Idag tänker vi på alla minnen han gett oss, men också på hans barn och barnbarn i denna svåra stund, säger Johan Lindbom.

Janne ”Tjuren” Lindberg blev 82 år.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners