Johan Lindbom inför Linköping-HV71
Publicerad: 2023-12-25
INFÖR
Efter några dagars julledigt återsamlades HV71 på juldagen och laddade upp inför annandagens möte med Linköping. ”Vi är halvvägs in i serien och måste hitta en högre lägstanivå”, säger Johan Lindbom inför mötet.

HV71 hade ett bottennapp efter 1-6 mot IK Oskarshamn i den sista matchen innan jul. Den matchen har nu laget lämnat bakom sig och ser fram emot omstarten i SHL på annandagen när HV71 möter Linköping.

– Vi kan bara påverka det som ligger framför oss och nu är det halva serien kvar. Det kvävs mer av oss för att lyfta i tabellen och behöver slipa bort de djupa dalarna och istället hitta en högre lägstanivå, säger Johan Lindbom, tränare i HV71.

Laget återsamlades på juldagen efter några dagars ledighet och hade en fysträning följt av 50 minuter på is.

– Det var en bra träning. Mycket energi i laget och bra tempo på övningarna. Killarna är spelsugna. Vi vet att vi möter ett bra motstånd i Linköping men det måste vara fullt fokus på vår prestation. Det handlar om att ta smarta beslut, vara disciplinerade och hålla dem på utsidan. De är tuffa inpå mål och där behöver vi vara resoluta.

Gustav Olhaver lånades in från Tingsryd till tisdagens match och gjorde sin första träning med laget på juldagen.

– Gustav är en spännande spelare som gjort det bra under hösten. Han kommer att matchas mot Linköping och jag hoppas han tar för sig med sin storlek och styrka.

Hur ser det annars ut i laget mot Linköping?

– Både Tommi Tikka och André Petersson tränade med laget på juldagen, men vi avvaktar fram till matchstarten hur deras medverkan ser ut. I övrigt är samma tillgängliga som senast mot IK Oskarshamn, hälsar Johan Lindbom, tränaren i HV71.

Fem senaste HV71
IK Oskarshamn-HV71 6-1
HV71-Frölunda 4-3
HV71-Luleå Hockey 3-4 OT
Färjestad BK-HV71 6-3
HV71-Örebro Hockey 3-2 OT

Fem senaste LHC
Leksand-Linköping HC 5-4
Linköping HC-Luleå Hockey 5-2
Malmö Redhawks- Linköping HC 1-2
Leksands IF- Linköping HC 0-4
Linköping HC-MoDo Hockey 4-0

Inbördes möten
HV71- Linköping HC 2-3 OT
Linköping HC-HV71 2-3 OT
HV71- Linköping HC 0-3
Linköping HC-HV71 4-3 OT
HV71- Linköping HC 1-3

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners