Sten-Åke Karlsson avböjer omval som ordförande i HV71
Publicerad: 2021-03-10
PRESSMEDDELANDE
HV71:s ordförande, Sten-Åke Karlsson, har meddelat föreningens valberedning att han avböjer omval till det kommande årsmötet.

Sten-Åke Karlsson tillträdde som ordförande i HV71 till årsmötet 2015 och valdes då in med fem nya ledamöter i föreningens huvudstyrelse. Efter sex år på posten väljer nu Sten-Åke att till det kommande årsmötet tacka för sig och lämna vidare ordförandeklubban.

– Efter att ha sammanvägt den sportsliga situationen vi i HV befinner oss i och hur säsongen utvecklats och olika privata aspekter så känner jag att det är dags för mig att avgå som ordförande. Jag står därför inte till förfogande för nominering till omval som ordförande nästa verksamhetsår.

– Den påverkan som Corona-epidemin haft såväl sportsligt, ekonomiskt som på andra sätt har satt föreningen i ett besvärligt läge. Med en sportslig prestation i SHL som vi inte på något sätt kan vara nöjda med, oavsett hur säsongen slutar, förstärks dessvärre också det svåra läget ytterligare. Med detta, och att det är stor sannolikhet i att Corona-smittan i sig också starkt påverkar verksamhetens förutsättningar och arbetet i föreningen nästkommande verksamhetsår, så känns det rätt att föreningen framåt leds av en ny ordförande. Det behövs, som jag ser det, en ny röst med ny energi som leder verksamheten framåt, samtidigt som också kontinuitet är viktig även i ett sånt läge som nu, säger Sten-Åke Karlsson.

I HV71:s valberedning pågår nu ett intensivt arbete för att presentera ett förslag på ny styrelseordförande i föreningen.

– Vi i valberedningen vill verkligen passa på att framföra ett stort tack till Sten-Åke för allt han har gjort för föreningen. Att vara ordförande i en så stor förening som HV71 kräver mycket tid och engagemang av vår ordförande, vilket vi vet att Sten-Åke gjort under sina år som ordförande.

– Valberedningen har som målsättning att inom en mycket snar framtid presentera ett förslag till ny ordförande. Det är extra viktigt ett år som detta att tidigt ha en bra kandidat inför årsmötet. Vi vill också passa på att tacka alla HV-supportar för stödet i denna svåra situation - allt form av stöd nu är viktigare än någonsin, säger Niklas Bengtsson, ordförande i valberedningen i HV71.

HV71:s årsmöte äger normalt rum i mitten av juni.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners