Camara förstärker forwardssidan i HV71

20 april 2019 17:50
Pressmeddelande

HV71 har idag gjort klart med den kanadensiske forwarden Anthony Camara. ”En spännande spelare som jobbar hårt över hela banan”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.


Anthony Camara har den senaste säsongen spelat i Iserlohn Roosters i den tyska ligan och gjort 43 poäng (23+20) på 50 matcher.

– En hårt jobbande forward med näsa för målet. Vi har fått väldigt bra intryck av Anthony, både på och vid sidan av isen, och han har alla möjligheter att bli en publikfavorit i Kinnarps Arena, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Anthony Camara kom på fjärde plats i skytteligan i DEL och har dessförinnan spelat hockey både i Nordamerika, Österrike och Danmark. Nu blir Jönköping och HV71 ny hemadress för kanadensaren från Toronto.

– Det känns jättebra att vara en del av HV71. Jag ska bidra med ett hårt jobb och alltid göra mitt bästa för att laget ska vara framgångsrikt, säger Camara.

Kontraktet med Anthony Camara gäller i ett år.

FAKTA / CAMARA
Född: 930904, Toronto
Moderklubb: Greater Toronto MHA
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 183 cm / 87 kg

Tidigare klubbar: Mississauga Senators, Saginaw Spirit, Barrie Colts, Providence Bruins, Charlotte Checkers, Kalamazoo Wings, St John´s Icecaps, Odense Bulldogs, Graz 99ers, Iserlohn Roosters