Skadeuppdatering kring HV71 Dam

14 augusti 2020 19:13
SKADELÄGET

HV71 Dam startade upp säsongen under förra veckan med ispremiär på onsdagen. Dessvärre blev det ingen rolig inledning för laget som nu får klara sig utan Hanna Olsson och Anna Amholt en längre tid.


Hanna Olsson gjorde sig illa i knät under träningen på onsdagen och undersöktes med magnetkamera under fredagen. I eftermiddags fick landslagscentern det tunga beskedet.

– Det främre korsbandet är tyvärr av och vi lider såklart med Hanna. Nu väntar en inledande rehabilitering, sedan operation och efter det ytterligare rehabilitering, säger Andreas Frostemark, sjukgymnast i HV71.

Även målvakten Anna Amholt kommer vara borta från spel en lång tid framöver. Amholt missade stora delar av förra säsongen pga av hjärnskakning och problematiken för HV-målvakten har fortsatt även i år.

– Anna har valt att pausa denna säsongen och vi vet i dagsläget inte när hon kan vara tillbaka i spel. Otroligt tråkigt för Anna att hon inte kan spela hockey med oss i år, men det viktiga är att hon kommer tillbaka och mår bra igen, säger Peter Ekelund, GM i HV71.