Uddamålsförlust i Luleå
Publicerad: 2024-01-13
SHL
Det blev förlust när HV71 på lördagseftermiddagen mötte Luleå Hockey på bortaplan. Trots HV-ledning efter halva matchen blev det inga poäng då hemmalaget vände till seger 2–1. Oscar Fisker Moelgaard enda målskytt för HV71.

Efter en jämn matchinledning fick HV71 chansen att spela powerplay - och tog den. Nick Shore spleade pucken till unge dansken Oscar Fisker Molgaard, som med ett välplacerat skott gav bortalaget ledningen.

I den andra perioden fanns det chanser åt båda håll, men de som fick utdelning var Luleå. Detta genom Linus Omark, som gjorde sitt tionde mål för säsongen med ett skott från svag vinkel upp i första krysset.

I den tredje perioden kopplade Luleå ett allt starkare grepp om spelet och chanserna, och till slut orkade inte utmärkte Frederik Dichow i HV71:s mål stå emot. Luleås specielle målskytt den här säsongen, Jonas Berglund, satte 2-1 med en styrning framför mål. Det blev också matchens sista mål, vilket gav tre poäng till hemmalaget.

0-1 HV71 07:32 (PP1) 24 Oscar Fisker Molgaard (4)
Assist: 73 Nick Shore (11), 67 Oliwer Kaski (6)

1-1 LHF 29:54 (EQ) 67 Linus Omark (10)
Assist: 21 Juhani Tyrväinen (11), 40 David Lilja (3)

2-1 52:32 (EQ) 14 Jonas Berglund (11)
Assist: 5 Marcus Hardegård (14), 38 Olli Nikupeteri (7)

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

Sagt om matchen

– Luleå vinner fullt rättvist, vi gör en usel insats idag. Vi spelar fast oss själva, skit är det, sa en upprörd Johan Lindbom till TV4 efter matchen.