Husqvarna Garden nytt arenanamn för HV71
Publicerad: 2020-08-17
PRESSMEDDELANDE
Husqvarna AB och HV71 har idag skrivit ett nytt samarbetsavtal som innebär att Husqvarna blir ny arenapartner till HV71. Det nya arenanamnet blir Husqvarna Garden. ”En stor dag i HV71 och Husqvarnas över 45 års långa partnerskap”, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71.

Husqvarna AB har varit huvudpartner till HV71 i över 45 år och samarbetet går nu in i en ny fas i och med namnbytet på HV71:s hemmaarena.

– HV71 och Husqvarna AB har etablerat ett mycket nära samarbete under åren. När vi går in som arenapartner är det ett logiskt steg för oss som huvudsponsor och lokalt företag att uttrycka vårt fortsatta stöd till HV71, sporten och lokalsamhället, säger Sofia Axelsson, Husqvarna VP Consumer Business Unit.

HV71:s hemmaarena byggdes år 2000 efter det att Rosenlundshallen rivits. Fyra år efter nybyggnationen utökades arenan med restaurangdel, kontor och ca 800 extra åskådarplatser. Nuvarande publikkapacitet är 7000 och den gångna säsongen hade herrlaget en beläggningsgrad på 93,6%.

Just nu görs fasaden redo för namnbytet och Husqvarna Garden kommer att pryda arenan tills säsongen drar igång på allvar.

– HV71 och Husqvarna har en lång historia tillsammans och varumärkena är starkt förknippade med varandra. Därför känns det både väldigt roligt men samtidigt också naturligt att Husqvarna tar över namnet på vår arena. Det är med stolthet vi kommer att spela i Husqvarna Garden de kommande åren, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71.

Om Husqvarna Group: Husqvarna Group är en världsledande tillverkare av utomhusprodukter som motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Koncernen är ledande i Europa inom trädgårdsbevattning och en världsledare inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrierna.

Om HV71: HV71 är en av de ledande klubbarna i svensk ishockey, med representationslag i SHL och SDHL. HV71:s herrlag har vunnit fem SM-guld, det senaste 2017. Damlaget har ett SM-silver (2017) som största framgång. Utöver elitverksamheten har föreningen över 550 aktiva ungdomar och ca: 100 ledare.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners