Special teams avgörande i övertidsförlust mot Luleå
Publicerad: 2023-12-07
SHL
Det blev en poäng när HV71 på torsdagskvällen mötte Luleå Hockey i Husqvarna Garden. Efter en kanonstart för hemmalaget vände Luleå och vann till slut med 4–3 efter övertid. Radan Lenc, Bobby Nardella och Oskar Stål Lyrenäs gjorde målen för hemmalaget.

1-0 HV71 03:43 (EQ) 75 Radan Lenc (9)
Assist: 40 Oskar Stål-Lyrenäs (9), 73 Nick Shore (5)

2-0 HV71 04:45 (EQ) 27 Bobby Nardella (3)
Assist: 17 Isac Brännström (6)

2-1 08:43 (EQ) 38 Olli Nikupeteri (1)
Assist: 27 Oskari Laaksonen (14)

2-2 LHF 16:10 (PP1) 27 Oskari Laaksonen (2)
Assist: 5 Marcus Hardegård (11), 67 Linus Omark (9)

2-3 LHF 34:28 (PP1) 67 Linus Omark (7)
Assist: 5 Marcus Hardegård (12)

3-3 HV71 40:22  (EQ) 40. Oskar Stål Lyrenäs (7)
Assist: 75. Radan Lenc, 73. Nicholas Shore

Övertid

3-4 LHF 61:14 (EQ) 20. Jack Connolly (2)
Assist: 24. Brendan Shinnimin

HV71 fick en riktig smakstart på matchen när Radan Lenc - fint framspelad av Oskar Stål Lyrenäs - satte 1-0 och Bobby Nardella 62 sekunder senare utökade till 2-0 med ett lite fladdrigt avslut från vänster. Men Luleå vred tillbaka initiativet. Reduceringen till 2-1 kom genom Olli Nikupeteri som snurrade runt och tryckte in pucken innan halva perioden var spelad, och i powerplay tryckte sedan Oskari Laaksonen in 2-2 ur snäv  vinkel.

Om den första perioden var en målfest blev den andra något mer tillknäppt, men mål blev det. Luleå fullbordade vändningen när Linus Omark tryckte in 2-3 på ett direktskott i powerplay - det andra för kvällen i den spelformen.

Den tredje perioden hann knappt börja innan Radan Lenc vann pucken i offensiv zon och spelade fram Oskar Stål Lyrenäs som smällde in kvitteringen till 3-3. Det delades ut både ett och två matchstraff på isen, som ändrades efter videogranskning. Det saknades inte chanser till ett avgörande, till exempel sköt Henrik Borgström i undersidan av ribban, men vi hade 3-3 efter 60 minuter. I övertiden vände Luleå spelet snabbt och pucken ramlade ner hos Jack Connolly som kunde peta in 3-4 och skjuta segern till Luleå.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

Sagt om matchen

– Vi måste ta med oss de goda sakerna. Vi spelar stundom bra, men har otroligt svårt att vinna matcher. Vi får skylla oss lite själva, vi spelar 12 minuter powerplay utan att göra mål. Det är inte okej. Vi ger bort två mål och det håller inte. Vi måste spela mycket striktare, sa en kritik Johan Lindbom i HV71 till TV4.

I punktform

- Oskar Stål Lyrenäs hade mål och assist och har elva poäng (2+9) de senaste sex matcherna.

- HV71 har släppt in sex mål i boxplay senaste fyra matcherna.