Världsmästarback klar för HV71
Publicerad: 2023-05-04
PRESSMEDDELANDE
HV71 har idag gjort klart med den finländska landslagsbacken Mikael Seppälä. ”En högklassig back som kommer att betyda mycket för oss i defensiven”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Mikael Seppälä kommer närmast från spel i mästarlaget Tappara där han var med och vann både CHL och Liiga under säsongen som gick. Där har han precis som i landslaget var en defensiv viktig kugge.

– Jag hoppas kunna bidra med en tufft defensiv och vinna mina närkamper så att laget kan ställa om till det offensiva spelet. Jag har hört väldigt många bra saker om HV71 och alla supportrar och ska göra allt jag kan för att klubben ska tillbaka till toppen, säger Mikael Seppälä.

Den 29-årige finländaren har också tunga internationella meriter och vunnit två VM-medaljer (guld 2022 och silver 2021) med Finlands landslag.

– I Mikael får vi en oerhört kompetent back, inte minst i defensiven. Han var en av finska ligans bästa backar under säsongen som gick och kommer att bli nyttig för oss, säger Kent Norberg.

Mikael Seppälä befinner sig just nu på landslagssamling med Finland.

Kontraktet med Mikael Seppälä gäller i två år.

FAKTA / SEPPÄLÄ
Född: 940308, Ylivieska
Moderklubb: YJK
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 188 cm/91 kg

Tidigare klubbar: YJK, KalPa, Hokki, Tappara

Spelarmeriter: Finsk mästare 2022 och 2023, VM-guld 2022, VM-silver 2021, CHL-mästare 2023.

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners