Colby Sissons ny back i HV71
Publicerad: 2024-02-14
PRESSMEDDELANDE
HV71 har gjort klart med backen Colby Sissons som närmast kommer från KalPa i finländska ligan. ”En spelskicklig back som kommer att höja backsidan för oss i slutskedet av säsongen”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Colby Sissons ansluter till HV71 under torsdagen och kan förhoppningsvis spela redan i lördagens match mot Skellefteå. Den kanadensiske backen gjorde succé i HockeyAllsvenskan 2021 där han noterades för 40 poäng (11+29) på 49 matcher.

– I Colby får vi en spelskicklig back med passningsspelet som sin främsta styrka. Han har följt upp sin fina säsong i HockeyAllsvenskan med två starka säsonger i den finländska högstaligan. Vi är övertygade om att han kommer att höja vår backsida i slutskedet av säsongen, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Den 26-årige backen från Edmonton har noterats för 60 poäng (10+50) på 90 matcher i KalPa. Förra säsongen kom Sissons på en sjunde plats i poängligan för backar i den finländska ligan. I år innehar den kanadensiske backen en nionde plats i samma liga.

- Jag ser fram emot att komma till HV71 och Jönköping. Jag vet att det är en klubb med en anrik historik och fantastiska fans. Laget har en viktig period framför sig och jag hoppas kunna bidra med stabilitet både i offensiven och defensiven, säger Colby Sissons.

Kontraktet med Colby Sissons gäller säsongen ut.

FAKTA / SISSONS
Född: 980115, Edmonton Kanada
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 188 cm / 84 kg

Tidigare klubbar: Swift Current Broncos, Binghamton Devils, Adirondack Thunder, Florida Everblades, Vita Hästen, KalPa

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners