Pontus Netterberg återvänder till HV71

28 maj 2021 10:38
PRESSMEDDELANDE

HV71 har idag gjort klart med en ny forward. Det är Pontus Netterberg som återvänder till klubben som han tidigare spelat fyra säsonger i. ”En stark forward som är jobbig för motståndarna att möta”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.


Nästa nyförvärv på forwardssidan är nu i hamn, när Pontus Netterberg ansluter från Jukurit i finländska högstaligan.

– Pontus är en stark forward som är jobbig att möta och gillar att sätta press på motståndarnas backar. Samtidigt är han skicklig med pucken och är kreativ i det offensiva spelet, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Pontus Netterberg har en historik i HV71 och tillbringade junioråren i klubben. Därefter gjorde Netterberg en säsong i herrlaget innan karriären drog vidare i Tingryd, Pantern, Växjö och Oskarshamn. Nu är han tillbaka i svensk hockey efter en säsong som började i Danmark och avslutades med spel i Finland.

– Det känns fantastiskt att komma tillbaka till klubben man spelade i som junior. Jag känner en ära och stolthet i att få dra på mig HV-tröjan igen, säger Pontus Netterberg.

Kontraktet med Pontus Netterberg i ett år.

FAKTA / NETTERBERG
Född: 920209, Varberg
Moderklubb: Varbergs HC
Position: Forward
Skjuter: Höger
Längd/vikt: 187 cm / 93 kg

Tidigare klubbar: Varbergs HC, Rögle BK, HV71, Tingsryds AIF, IK Pantern, Växjö Lakers, Malmö Redhawks, IK Oskarshamn, Herning Blue Fox, Jukurit

Spelarmeriter: JSM-silver 2009 och 2012, SM-guld 2018