Tommy Samuelsson inför HV71-Frölunda HC
Publicerad: 2023-01-19
INFÖR
Efter två raka bortamatcher återvänder HV71 till ett utsålt Husqvarna Garden på fredagskvällen. Där väntar match mot Frölunda HC för säsongens tredje möte med göteborgarna.

HV71 har inte spelat match sedan i lördags. Då blev det förlust mot Färjestad med 1-3 i Karlstad. Veckan har HV71 ägnat åt att träning, med inriktning på det offensiva spelet där laget behöver förbättring för att det ska bli tre poäng mot Frölunda.

– Vi har försökt använda tiden på bästa sätt med ett fokus på det vi behöver förbättra. Tittar vi på de sista tre matcherna släpper vi in ganska få mål och spelar ett bra försvarsspel. Däremot behöver vi komma upp i effektivitet och där har vi varit får dåliga, säger Tommy Samuelsson.

Vad är det som måste bli bättre där?
– Både ingångar och närområdet framför motståndarnas mål. Vi vill så mycket att vi ibland tappar returytor och måste hitta balansen mellan att vara desperata och aggressiva med att spela smart. Tittar vi på de senaste matcherna så har vi skapat tillräckligt mycket chanser för att göra fler än ett mål.

Ljuspunkter de tre senaste matcherna har varit i defensiven där HV71 bara släppt in sex på mål tre matcher, varav ett mål i tom bur. Tommy Samuelsson ser en förbättring i spelet utan puck.

– Vi gav bara upp elva skott mot Rögle och något mer mot Färjestad. Ska motståndarna skapa chanser så är det på egen kraft och inte via våra misstag och det har varit positivt de senaste matcherna.

– Nu har de fått träna hela veckan och även en match i benen. Jag hoppas att vi har hittat lite lösningar i fem mot fem och även i powerplay som jobbat med under veckan. Sedan ligger det naturligtvis mycket ansvar på alla i laget för att göra fördelen väger över till vårt håll.

Senast HV71 och Frölunda möttes var den 3 november. Då blev det förlust i Scandinavium med 3-1 efter en ganska jämn tillställning.

– Frölunda är ett hårt pressande lag så det gäller att vi flyttar pucken snabbt och letar lediga isytor och inte bjuda på chanser.

När HV71 tränade på torsdagen var det bara Simon Önerud och Joonas Nättinen som inte var med på isen och tränare Samuelsson hälsar att resten av truppen är tillgänglig till fredagens match.

5 senaste HV71
Färjestad-HV71 3-1
Rögle BK-HV71 2-1
HV71-Brynäs IF 3-1
Skellefteå AIK-HV71 7-2
HV71-Växjö Lakers 1-2

5 senaste Frölunda
Linköping HC-HV71 2-3 OT
Växjö Lakers-HV71 2-0
Frölunda HC-HV71 5-2
Frölunda-Leksands IF 4-3
Frölunda HC-Timrå IK 1-3

Inbördes möten 22/23
Frölunda-HV71 3-1
HV71-Frölunda 2-3 OT

Poängbäst
FHC Max Friberg 22 p (12+10)
HV71 Fredrik Forsberg 22 p (12+10)

HV71
Huvudsponsor
Premiumpartners