Lindbom inför Frölunda på lördag
Publicerad: 2024-02-23
Inför
På lördag väntar en ny hemmamatch för HV71 när tabellfyran Frölunda HC står för motståndet. "Noggrannheten blir nyckeln mot Frölunda", säger huvudtränare Johan Lindbom inför matchen.

Det blev förlust för HV71 i en jämn tillställning mot Timrå IK på torsdagskvällen. Slutresultatet skrevs till 2–3 (0–1, 2–2, 0–0) efter båda HV-målen i andra perioden från Oscar Fisker Moelgaard och Radan Lenc.

– Vår prestation var okej, men vi förlorade och i det läget vi befinner oss i är det inte tillräckligt bra. Vi kom tillbaka två gånger om, men det tredje underläget lyckas vi inte hämta tillbaka. Vi skapade chanser, men dom var effektiva och gjorde det bra, säger Lindbom.

I morgon står ett formstarka Frölunda för motståndet. Göteborgslaget kommer till matchen med nio raka segrar i bagaget. Senast blev det övertidsseger mot Rögle i Ängelholm. Frölunda har två hemmasegrar mot HV71 tidigare under säsongen, men senast lagen möttes i Husqvarna Garden vann HV71 med 4–3.

– Nyckeln mot Frölunda blir noggrannheten i allt vi gör. Vi prioriterar defensiven, för offensiven har vi och skapa målchanser kommer vi göra. Det gäller att vi tar tillvara på chanserna och skapar mer energi av det.

I matchen mot Timrå utgick André Petersson i den andra perioden och mot Frölunda saknas HV71:s lagkapten.

– André spelar tyvärr inte imorgon. Mattias Tedenby är tillbaka i laget, annars är det samma spelare tillgängliga som mot Timrå.

I morgon väntar återigen en slutsåld hemmaarena på Rosenlund. Mot Frölunda blir det 12:e gången den här säsongen Husqvarna Garden är slutsålt, något Johan Lindbom är mäkta imponerad av.

– Vår publik har varit helt fantastisk. Vi uppskattar det enormt mycket och är väldigt tacksamma för den stöttning vi får. Vi försöker göra vårt yttersta för att ge tillbaka till alla som stöttar oss, avslutar Lindbom.

Martin Unander
Huvudsponsor
Premiumpartners