Kanadensisk målvakt klar för HV71 Dam
Publicerad: 2020-01-16
PRESSMEDDELANDE
HV71 Dam förstärker truppen inför avslutningen av säsongen med den kanadensiska Shea Tiley. Samtidigt står det klart att säsongen är över för Anna Amholt.

Shea Tiley, som under förra säsongen var en av tre målvakter i det kanadensiska landslaget, ansluter den kommande veckan till HV71. Tiley spelade fram till förra året i CWHL, men när ligan lades ner förra året har hon tränat och spelat ihop med andra kanadensiska landslagsspelare på egen hand.

– En målvakt som håller väldigt hög klass, det visar inte minst hennes erfarenheter från kanadensiska landslaget. Vi är väldigt glada över att kunna knyta till oss Shea när vi nu går in i en viktig del av säsongen, säger Peter Ekelund, GM i HV71.

Förstärkningen på målvaktssidan är en konsekvens av att HV-målvakten Anna Amholt tvingas ställa in resten av säsongen på grund en hjärnskakning.

– Det är naturligtvis tråkigt, inte minst för Anna själv, att hon tvingas ge upp denna säsongen. Nu hoppas vi att en längre tids vila ska göra att Anna kan komma tillbaka till nästa säsong, avslutar Ekelund.

FAKTA / TILEY
Född: 961206, Shallow Lake, Kanada
Postion: Målvakt
Plockar: Vänster
Längd / vikt: 177 cm / 67 kg

Tidigare klubbar: Toronto Furies, Clarkson University

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners