Peter Ekelund lämnar HV71
Publicerad: 2021-10-21
PRESSMEDDELANDE
HV71:s GM Peter Ekelund lämnar klubben efter mer än sju år i rollen. ”Peter har gjort mycket bra för HV71 och jag vill tacka honom för sin tid i klubben”, säger Johan Lindbom, klubbdirektör i HV71.

I rollen som GM (General Manager) har Peter Ekelund haft ansvar för ungdom, junior och dam. Det ansvaret tar nu klubbdirektören Johan Lindbom över tills formen för framtidens organisation är klar. Det arbetet pågår just nu för att kunna stärka och utveckla ungdom, junior och damverksamheten.

– Jag har haft i uppdrag att göra en översyn av organisationen och där står det nu klart att rollen som General Manager kommer att försvinna. Jag har under en tid haft en dialog med Peter om framtiden och vi har gemensamt kommit fram till att vi nu går skilda vägar. Peter har gjort mycket bra för HV71 under alla sina år och jag vill tacka honom för sina insatser i klubben, säger Johan Lindbom, klubbdirektör i HV71.

Ekelund anställdes om General Manager 2015 och satt dessförinnan i HV71:s huvudstyrelse. Som spelare gjorde Peter Ekelund 663 matcher i HV-tröjan.

– HV71 kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta och jag är stolt över att få ha varit en del av denna organisation både som spelare och som anställd. Självklart kommer jag att följa våra ungdomar, juniorer och damlag framöver. Och inte minst önskar jag vårt herrlag all lycka på deras resa tillbaka till SHL, säger Peter Ekelund.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners