HV71 stänger arenan för publik
Publicerad: 2020-11-18
Pressmeddelande
Med anledning av den omfattande smittspridningen i samhället har HV71 beslutat att tillfälligt stänga ner för publik i arenan och besökare i loger och restaurang på hemmamatcherna i Husqvarna Garden.

Efter regeringens nya direktiv som väntas träda i kraft den 24 november har HV71 under onsdagen tagit beslutet att tillfälligt stänga ner för all publik i samband med föreningens hemmamatcher.

– Vi ser en allvarlig smittspridning i samhället och alla måste göra vad de kan för att förhindra att läget bli värre. I första hand har vi beslutat att inte ha någon publik på läktarna eller besökare i loger och restaurang fram till den 6 december. Därefter får vi utvärdera läget och de regler som finns att förhålla sig till, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71.

HV71:s herrlag har den senaste veckan varit drabbade av Covid-19 med 12 spelare/ledare med sjukdom och flera matcher uppskjutna till följd av sjukdomsutbrottet. Nu väntar flertalet matcher både för SHL-laget och SDHL-laget helt utan publik, där endast verksamhetskritisk personal kommer att finnas på plats.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt, samtidigt som vi känner ett starkt stöd och förståelse från våra supportrar och våra partners. Det stödet vill jag tacka alla för. Vi tar detta beslut för samhällets bästa och för att vi ska få en ljusare framtid, avslutar Agne Bengtsson.

HV71 J20 och HV71 J18 har pausat all verksamhet och spelar i dagsläget inga matcher.

Tack för er förståelse!

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners