Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Söndag Sön 21 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Seger i försäsongspremiären

13 augusti 2020 21:25

Ett spelsuget HV71 bröt det långa uppehållet med att övertygande besegra Frölunda på bortais. En smakstart på försäsongen och ett kvitto på att spelet verkar sitta väl.


Efter det snöpliga slutet på den förra säsongen var det äntligen dags för HV71 att äntra isen igen. Frölunda stod för motståndet i den egna borgen och det var två lag präglade av spelabstinens efter lång väntan som gjorde upp. HV71 mönstrade flera nyförvärv i matchen, där Jesper Kokkonen var ett av dem. Den före detta Karlskoga-spelaren hade periodens bästa möjlighet, efter att han belönats ett straffslag. Niklas Rubin lät sig inte rubbas och räddade straffen. Trots att det var en träningsmatch fanns en klar hetta i matchen och det smällde flera gånger i sarghörnen.

Hemmalaget kom ut starkt i mittperioden och fick möjligheten i numerärt överläge. HV71 stod pall för trycket och kunde istället kort därefter ta ledningen i matchen. Axel Holmström fick en passning i slottet och hängde dit pucken högt upp i nättaket. Frölunda gav sig inte och kvitterade sedan genom Karl Henriksson efter en tilltrasslad situation framför mål.

I början av den tredje perioden drog Frölunda på sig dubbla utvisningar, vilket gav HV71 chansen i spel fem mot tre. Det dröjde inte länge innan Lias Andersson rakade in ledningsmålet, elegant framspelad av nyförvärvet Anton Wedin. På chansfronten var det intet nytt därefter, men det var bara lugnet före stormen. Under loppet av en dryg minut gjorde HV71 två mål. Först genom Jesper Kokkonen som revanscherade sin straffmiss, och sedan genom kapten Simon Önerud, vars slagskott såg fortsatt starkt ut.

Frölunda HC 1-4 HV71 (0–0, 1–1, 0–3)
Period 1:
Inga mål.

Period 2:
0–1 (EQ) HV71 Axel Holmström
1–1 (EQ) FHC Karl Henriksson

Period 3:
1–2 (PP2) HV71 Lias Andersson
1–3 (EQ) HV71 Jesper Kokkonen
1–4 (EQ) HV71 Simon Önerud