Johan Lindbom inför omstarten mot Rögle BK
Publicerad: 2023-11-15
INFÖRSNACK
Efter ett nästan två veckors långt uppehåll är det dags för omstart i SHL på torsdagen. HV71 åker till Ängelholm för match mot Rögle BK. ”Vi måste våga trycka på gasen direkt”, säger Johan Lindbom, tränare i HV71.

Träning, träning, träning. Så kan man sammanfatta landslagsuppehållet som varit för HV71:s del.
– Ja, det har varit mycket träning. Vi hade matchtätt innan uppehållet så det var en välbehövlig träningsvecka. Vi har Kört en hel del kondition men också tränat mycket på vårt anfallsspel och våra ingångar. Vi vill tillbringa mer tid i anfallszon och där har vi lagt en del krut, säger Johan Lindbom, tränare i HV71.

Hur har killarna svarat på träningen tycker du?
– Riktigt bra. Förra veckan var tuff men grabbarna gjorde det fantastiskt bra. Denna veckan har vi fokuserat på att göra oss redo för veckans två matcher och därmed dragit ned på mängd och kondition. Försvarsspelet är en stor del av det vi jobbat på denna veckan, men också tagit vidare på anfallsträningen vi påbörjade förra veckan.

Det har ju varit ett nästan två veckors långt landslagsuppehåll. Vad kommer du trycka på när du snackar med laget på matchgenomgången imorgon?
– Att vi vågar trycka på gasen direkt. Det går inte vänta på något och det brukar gå fort i Ängelholm.

Rögle BK ligger på tolfte plats i tabellen med tre poäng mer än HV71 och har precis som HV71 vunnit två av sina fem senaste matcher.

– Det är tuffast möjliga motstånd. Rögle är säkert inte nöjda med sin säsongsstart och får börja på hemmaplan efter uppehållet, så det kommer att bli viktigt att vara redo från start.

När HV71 tränade på onsdagen saknades André Petersson och Herman Hansson på isen. HV71:s doktor Jonas Kalman berättade under tisdagen att Andrés medverkan mot Rögle är osäker, men att Olle Strandell är frisk och tillgänglig för spel.

Fem senaste HV71
HV71-MoDo Hockey 1-2 OT
HV71-Skellefteå AIK 3-1
IK Oskarshamn-HV71 2-5
Timrå IK-HV71 3-0
Malmö Redhawks-HV71 2-0

Fem senaste Rögle BK
Luleå Hockey-Rögle BK 3-5
Rögle BK-Örebro Hockey 4-5 OT
Rögle BK-Färjestad BK 1-2
Linköping HC-Rögle BK 3-2
Rögle BK-Timrå IK 2-1

Johan Freijd