Challe Berglund inför Växjö Lakers-HV71
Publicerad: 2023-02-20
INFÖR
HV71 går in i en ny vecka med tre matcher och först ut är bortamatchen mot Växjö Lakers på tisdagen. ”Det gäller att vi är noggranna och värderar situationerna på ett bra sätt”, säger Challe Berglund, assisterande tränare i HV71.

HV71 tog fem av sex möjliga poäng under förra veckan när Frölunda besegrades på tisdagen och sedan Färjestad hemma i Husqvarna Garden på torsdagen.

– Det finns både bra och dåliga från saker från förra veckan. En grej vi måste förbättra är starten på matcherna. I Göteborg hamnade vi i underläge och de första tio minuterna mot Färjestad var vi också tillbakapressade innan vi fick ett och två noll. Vi kan inte hamna i det passiva spelet i inledningen av matcherna. Positivt är att vi kommer tillbaka i matcherna och visar på fin moral i gruppen.

– Tittar vi på Färjestadmatchen i torsdags var det glädjande att vi var hundraprocentiga i powerplay. Det har varit lite si och så med det innan och vi har lagt ned mycket träning på det, då är det också desto roligare när det ger utdelning, säger Challe Berglund, assisterande tränare i HV71.

I denna veckan väntar tre matcher för HV71 där laget inleder på tisdagen mot Växjö, sedan väntar hemmamatch mot Örebro på torsdagen och veckan avslutas sedan med bortamatch mot Linköping på lördagen.

– Kul med tre matcher. Det är mycket roligare än träning. Kollar vi på morgondagens motståndare Växjö så har de några spelare som besitter stor skicklighet så det gäller att vi är vaksamma. För vår del handlar det mycket om att vi är aktiva både i spelet med och utan puck, då kommer det också bli jobbigt för motståndaren.

På de senaste fem matcherna har kedjan med Andy Miele, André Petersson och Nick Shore producerat 12 poäng och varit en stark bidragande orsak till HV71:s segrar.

– Det får gärna fortsätta med det. Positivt besked från den kedjan, men också från Vesel, Matson och Forsberg som fick göra mål igen. Det var viktigt både för honom och laget. Joonas Nättinen var också tillbaka i spel efter en ganska lång tid på skadelistan och kul att se honom kliva in och ta för sig i matchen.

Senast mot Färjestad saknades Oliwer Kaski efter att ha fått en puck i munnen borta mot Frölunda. Nu är Kaski tillbaka i laget igen och tränade för fullt med laget på måndagen.

– I dagsläget är det egentligen bara Niklas Hjalmarsson som inte är redo för spel. Resten av tillgängliga, hälsar Challe Berglund.

Fem senaste HV71
HV71 – Färjestad BK 5-2
Frölunda HC - HV71 3-4 OT
Luleå Hockey – HV71 3-2 OT
HV71 - Malmö Redhawks 5-1
Timrå IK – HV71 1-2

Fem senaste Växjö Lakers
Timrå IK - Växjö Lakers 3-2
Växjö Lakers – Skellefteå AIK 3-4 OT
Leksands IF - Växjö Lakers 0-2
Växjö Lakers – Färjestad BK 4-0
Malmö Redhawks - Växjö Lakers 7-2

Johan Freijd