HV71:s effektivast när tre poäng bärgades
Publicerad: 2024-02-15
SHL
HV71 tog tre viktiga poäng i jakten på säker mark när man på torsdagskvällen hemmabesegrade Luleå Hockey med 3–2. Henrik Borgström, Isac Brännström och Oskar Stål Lyrenäs målskyttar för HV71.

11:27 0-1 (PP1) LHF 21 Juhani Tyrväinen (6)
Assist: 24 Brendan Shinnimin (10), 27 Oskari Laaksonen (23)

13:45 1-1 (PP1) HV71 19 Henrik Borgström (14)
Assist: 75 Radan Lenc (11), 67 Oliwer Kaski (10)

10:13 2-1 (EQ) LHF 17 Isac Brännström (8)
Assist: 24 Oscar Fisker Moelgaard (11)

12:26 2-2 (EQ) LHF 21 Juhani Tyrväinen (7)
Assist: 10 Einar Emanuelsson (5), 67 Linus Omark (19)

12:42 3-2 (EQ) HV71 40 Oskar Stål Lyrenäs (11)
Assist: 67 Oliwer Kaski (11)

HV71 har varit bra på hemmaplan den här säsongen, men det var Luleå som inledde klart bäst. HV71 hade svårt att få till något tryck framåt samtidigt som norrbottningarna kom till ett par bra lägen inledningsvis. Den första periodens bästa chans hade ändå HV71, men Matteus Ward räddade när André Petersson hade ett friläge. Men sett över de 20 första minuterna var det ett spelmässigt övertag för Luleå.

HV71 hade betydligt mycket mer puck i mellanperioden, men även om en stor del av tiden spenderades i Luleås zon kom hemmalaget inte till så många chanser. I alla fall inte fram till att Radan Lenc fick ett öppet läge efter tio minuter, men Ward var bra med. Därefter fick Luleåmålvakten göra ytterligare några parader innan gästerna fick chansen att flytta fram spelet i spel fem mot fyra. Då kom också 1-0 genom Juhani Tyrväinen. Kort senare fick HV71 spela powerplay och då kvitterade Henrik Borgström.

Luleå kopplade ett rejält spelmässigt grepp i den tredje perioden. Halvvägs in i perioden hade norrbottningarna hela 11-0 i skott på mål, men Frederik Dichow i HV-målet stod för några högklassiga räddning. Sedan sköt HV71 till slut ett skott på mål – och det gick i mål. Målskytt: Den förre Luleåspelaren Isac Brännström. Det startade en målkavalkad. Juhani Tyrväinen gjorde 2-2 – och endast 16 sekunder kom 3-2 till HV71 efter en individuell prestation av Oskar Stål Lyrenäs.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

Sagt om matchen

– Otroligt skönt. Det är trepoängare vi behöver för att klättra i tabellen. Vi alla vet var vi ligger i tabellen, sa HV71:s matchvinnare Oskar Stål Lyrenäs.

I punktform

- HV71 hade nio raka förluster mot Luleå, men lyckades alltså bryta den trenden.

- Henrik Borgström har nätat tre matcher i rad.

- På de tre senaste matcherna har ovan nämnde Borgström gjort sex poäng.