Eimear Leacy förstärker forwardssidan i HV71 Dam
Publicerad: 2023-06-20
PRESSMEDDELANDE
HV71 Dam har gjort klart med forwarden Eimear Leacy som närmast kommer från spel med SDE. "Det är en ära att få spela för HV71", säger Eimear Leacy.

För knappt två månader sedan värvades Aoife Leacy till HV71 från AIK, och nu står det alltså klart att även lillasyster Eimear Leacy ansluter till HV71 inför säsongen 2023/2024.

- Det känns otroligt roligt att få flytta till Jönköping, det är en fin stad och en ära att få spela för HV71. Sen kommer det bli väldigt roligt att få spela med syrran för första gången och skönt att ha familj där nere, säger Eimear Leacy.

Den 16-åriga forwarden gjorde SDHL-debut under föregående säsong och lyckades peta in ett mål och en assist under sina elva matcher i ligan. Dessutom fanns hon med i Sveriges trupp, som spelade till sig ett silver under JVM, men från säsongen 2023/2024 är den nya klubbadressen HV71.

- Jag ser fram emot att träffa alla i laget och spela matcher tillsammans, men också att utvecklas mer som spelare både på och utanför isen. Jag är en jobbig spelare att möta som har bra spelförståelse och alltid ger hundra procent, något som jag hoppas ska bidra till lagets framgång.

FAKTA / LEACY
Född: 070112, Dublin (IRL)
Moderklubb: SDE HF
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 158cm/58kg

Tidigare klubbar: SDE HF

Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners