Förlust i första träningsmatchen
Publicerad: 2022-08-18
HV71 förlorade försäsongspremiären mot Malmö Redhawks med 5-4 i Malmö Isstadion. André Petersson, Chad Billins, Joonas Nättinen och Hugo Fransson gjorde HV's mål.

Malmö inledde matchen piggast och tog även ledningen efter knappt sex minuter. Matchen skulle komma att präglas av utvisningar, och när HV fick sin första chans i numerärt överläge så pricksköt André Petersson in kvitteringen till 1-1. Hemmalaget återtog dock ledningen dryga minuten senare och höll den perioden ut.

I den andra perioden så fick HV dock en drömstart. Först kvitterade Joonas Nättinen på ett friläge efter 45 sekunder och två minuter senare sköt Chad Billins in 3-2 från blålinjen. Den ledningen höll sig sedan till början av den tredje akten, då Malmö tryckte på gasen och gjorde tre mål inom loppet av fyra minuter. Hugo Fransson reducerade visserligen med drygt sju minuter kvar, men närmare än så kom inte HV, som fick se sig besegrade i säsongens första träningsmatch.

Malmö IF - HV71 5 - 4 (2-1, 0-2, 3-1)