Axel Nyberg ny tränare i SDHL-laget
Publicerad: 2022-07-22
PRESSMEDDELANDE
HV71 har gjort klart med Axel Nyberg som ny tränare till HV71:s SDHL-lag. Axel kommer att ha ett delat ledarskap med Peter ”Humlan” Hammarström den kommande säsongen. ”En ung tränare med mycket driv”, säger Hammarström, sportchef i HV71.

Axel Nyberg har ett förflutet i HV71 med tre säsonger bakom sig som ungdomsledare. De senaste två åren har han varit i Linköpings ungdomsverksamhet. Nu blir det en återkomst till HV71.

– Det ska bli otroligt kul och jag är väldigt taggad för uppdraget. Jag och ”Humlan” kamperade ihop under ett par år i HV71 Ungdom och vi har samma syn på hockey och ledarskap. Jag tror mycket på att ge energi för att spelarna ska dra åt samma håll och ett lugnt ledarskap där spelarna får mycket förtroende. Vi har ett lag med många nya spelare, men som känns oerhört ambitiöst och jag ser fram emot att lära känna alla spelarna och organisationen, säger Axel Nyberg.

För den 25-årige tränaren blir det första uppdraget på elitnivå och förutom fem säsonger som ungdomstränare har Axel Nyberg en spelarkarriär i Mora, Orsa och Malung bakom sig. Nu kommer han ha ett delat ledarskap för SDHL-laget tillsammans med Peter ”Humlan” Hammarström.

– I Axel får vi en ung frisk fläkt som brinner för utveckling och har ett oerhört driv i allt han tar för sig. Han har fem värdefulla år som tränare på ungdomssidan och är mogen för en större uppgift, säger Peter ”Humlan” Hammarström.

Kontraktet med Axel Nyberg gäller i ett år.

Johan Freijd