Uppdatering av truppläget i herrlaget
Publicerad: 2021-04-23
PRESSMEDDELANDE
Under torsdagen och fredagen har sportchef Johan Hult haft individuella samtal med samtliga spelare i truppen. Det står nu klart att 15 spelare lämnar HV71. ”Övriga spelare kommer vi att ha en fortsatt dialog med”, säger Johan Hult.

Efter det att HV71 i söndags degraderats till HockeyAllsvenskan bröts alla spelaravtal utom ett (Jonathan Wikström) automatiskt. Nu har sportchefen Johan Hult haft samtal med spelarna.

– Precis som efter varje säsong brukar vi ha så kallade exit-samtal med spelarna innan de åker vidare. Dels för att få deras bild av säsongen som varit men också att diskutera varandras intresse för en eventuell framtid. I år har det naturligtvis varit speciellt med tanke på omständigheterna. Jag har idag fått besked om att 15 spelare inte kommer att spela vidare i HV71. Övriga spelare kommer vi ha en fortsatt dialog med om en eventuell framtid.

Spelarna som lämnar HV71 är Alexander Bergström, Christian Sandberg, Eric Martinsson, Axel Holmström, Niklas Arell, Linus Fröberg, Filip Sandberg, Hugo Alnefelt, Matt Donovan, Jordan Murray, Arttu Ilomäki, Miska Siikonen, Emil Johansson, Johannes Kinnvall och Anton Wedin.

– Vi tackar spelarna för deras tid i HV71 och önskar lycka till framöver. Vår förhoppning är att vi inom kort kan presentera en huvudtränare och ett antal spelare, avslutar Johan Hult.

Johan Freijd