Linus Söderström ny målvakt i HV71
Publicerad: 2016-04-11

Han utsågs till bästa målvakt i JVM i vintras. Nu är Linus Söderström, 19, klar som ny målvakt i HV71. ”En stor målvaktstalang som vi hoppas mycket på”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

- Vi är väldigt glada över att kunna knyta till oss Linus. Han har framtiden för sig, men har redan visat att han håller klass på hög nivå, säger Johan Hult.

Linus Söderström kommer närmast från Vita Hästen, dit han varit utlånad från Djurgården, den gångna säsongen. Han var även framträdande i Sveriges JVM-lag som kom på en fjärdeplats i år. Linus valdes också till turneringens bästa målvakt.

- Det känns jättebra att komma till HV71. Det är en förening med höga krav, både på klubben och på spelarna. Jag är taggad över att få träffa alla och köra igång med försäsongen och det ska bli roligt att kampera med Fredrik Pettersson-Wentzel, som var en av SHL:s bästa målvakter förra säsongen, säger Linus Söderström.

HV71:s målvaktstränare, William Rahm om nyförvärvet på målvaktssidan:

- En målvakt med skyhög potential som kan bli precis så bra han bestämmer sig för. Han har en tydlig spelidé och är duktig på att spela ett täckande spel, men också aktivt räddande spel, säger William Rahm, målvaktstränare i HV71.

Kontraktet med Linus Söderström gäller i ett år.

FAKTA / SÖDERSTRÖM
Född: 960823, Stockholm
Moderklubb: Värmdö HC
Position: Målvakt
Plockar: Vänster
Längd/vikt: 194 cm/90 kg

Tidigare klubbar: Värmdö HC, Djurgårdens IF, Södertälje SK, Almtuna IS, Vita Hästen HC

Spelarmeriter: SM-guld U16, SM-guld J20, Bästa målvakt i JVM 2015/2016

Kommunikationsansvarig Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners