Fredrik Stillman inför Brynäs IF-HV71
Publicerad: 2022-11-25
INFÖR
Trots en långa stunder bra insats förlorade HV71 mot Skellefteå på torsdagskvällen. Laget åkte direkt efter matchen till Gävle för lördagens match mot Brynäs och Fredrik Stillman har läget klar för sig inför matchen. ”Vi gör många bra saker som vi ska bygga vidare på, men måste få ordning på våra pucktapp”, säger Stillman.

HV71 låg under med 0-3 efter första perioden mot Skellefteå. Men trots ett tufft underläge kom laget tillbaka starkt i matchen i pressade hemmalaget. Ikapp kom HV71 aldrig och slutsiffrorna skrevs till förlust 4-6.

– Känsla efter första perioden var inte att vi blev överkörda, utan det var några pucktapp som kostade oss dyrt. Vi hade en stark tro på att vända matchen då jag tycker att vi långa stunder var spelförande, men vi hade behövt vara mer distinkta i försvarsspelet, säger Fredrik Stillman, assisterande tränare i HV71.

Hur ser du på insatsen sett över 60 minuter?
– Många stunder bra och jag tycker vi för spelet i den andra och tredje perioden. Fyra mål borta mot Skellefteå borde räcka om försvarsspelet. Spelmässigt är vi bra i forecheck och i presspelet, men återigen, vi gav bort för många puckar och det blev avgörande.

Niklas Hjalmarsson gjorde sin första match. Vad säger du om Niklas insats?
– Han såg fin ut och växte in i matchen. Niklas är distinkt i försvarsspelet och kommer att bli oerhört nyttig för oss.

HV71 åkte direkt efter matchen till Gävle för lördagens match mot Brynäs. Ett Brynäs som förlorade på torsdagskvällen mot Leksand med 4-1.

– Brynäs är ett skickligt lag och har ett bra försvarsspel. För oss handlar det om att komma med fart och inte fastna i mittzon. Vi ska fortsätta med det konstruktiva spelet och samtidigt försöka göra allt lite bättre. Naturligtvis behöver vi vara mer noggranna i egen zon än mot Skellefteå och undvika raggarhockey.

Mot Skellefteå saknades André Petersson pga av sjukdom. Daniel Glad tvingades utgå under efter att ha åkt in i sargen.

– Daniel verkar vara fit for fight igen. I övrigt för vi avvakta till lördagen om hur vi formerar laget, meddelar Fredrik Stillman, assisterande tränare i HV71.

Johan Freijd