Matt Donovan klar för HV71
Publicerad: 2021-01-20
Pressmeddelande
HV71 har gjort klart med backen Matt Donovan. ”En back som hållit hög klass under många år och alltid levererar poäng”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Matt Donovan har de två senaste säsongerna spelat i Nordamerika och Nashville Predators organisation. Där har han noterats för 2 matcher i NHL och 126 matcher i AHL-laget Milwaukee Admirals och gjort 67 poäng (16+51).

– Matt är en väldigt skicklig back med bra puckhantering och samtidigt duktig i det fysiska spelet. Han är användbar i alla spelformer och kommer att bli nyttig för oss, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Donovan har totalt i karriären gjort 69 matcher i NHL och 379 matcher i AHL. Dessutom finns två säsonger i Frölunda på CV:t där han stod för 42 poäng (8+34) på 102 matcher. Nu är det klart med en återkomst i SHL.

– Jag ser fram emot att ansluta till HV71 som jag vet är en klubb med mycket historik. Jag hoppas kunna bidra med ett starkt defensivt spel mot motståndarnas toppspelare och samtidigt vara en offensiv kraft, säger Matt Donovan.

Kontraktet gäller säsongen ut och Matt Donovan ansluter till HV71 senare i veckan.

FAKTA / DONOVAN
Född: 900509, Edmond, USA
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 185 cm / 93 kg

Spelarmeriter: JVM-guld, CHL-guld

Tidigare klubbar: University of Denver, Bridgeport Sound Tigers, New York Islanders, Rochester Americans, Frölunda HC, Nashville Predators, Milwaukee Admirals

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners