Crut och HV71 stödjer Musikhjälpen
Publicerad: 2017-12-08
MUSIKHJÄLPEN
Rockgruppen Crut, som skrivit den klassiska HV-låten ”Håå Vee”, och HV71 stödjer Musikhjälpen med pengar som låten genererat på Spotify och iTunes.

Idén kom från Cruts sångare Mats Danielsson, som tillsammans med sina bandkompisar i kommer att spela på Musikhjälpens sändning i Gislaved på onsdagen, om att skänka samtliga intäkter som HV-låten genererat på Spotify och iTunes.

– Sedan Cruts Håå-Vee publicerats av HV71 på Spotify har den streamats nära en miljon gånger. Det har genererat en del pengar. Varför inte skänka dessa pengar till Musikhjälpen/Radiohjälpen? Det var tanken som föddes i samband med att Musikhjälpen i Gislaved bokade Crut för en spelning nu i december. Jag kontaktade först min gamla låtskrivarkompis Peter Birgerstam och sedan Johan Freijd på HV71 och presenterade idén. Båda blev entusiastiska och var med på noterna direkt. Så så får det bli. Nu skänker vi 40023 kronor till Musikhjälpen. I år går pengarna till arbetet att motverka människohandel med barn under temat ”Barn är inte till salu”, säger Mats Danielsson, sångare i Crut.

– Vi är väldigt glada att göra detta tillsammans med Crut. Deras låt har betytt väldigt mycket för HV-fans i nästan 40 års tid, det visar inte minst alla de strömmar som låten haft på Spotify. Det är också beundransvärt att de väljer att skänka pengarna till ett välgörande ändamål, säger Johan Freijd, kommunikationschef i HV71.

HV71
Huvudsponsor
Premiumpartners