Mikkel Bödker klar för HV71
PRESSMEDDELANDE2022-06-29
HV71 har idag gjort klart med den danske forwarden Mikkel Bödker som närmast kommer från två säsonger i HC Lugano i Schweiz. ”HV71 är en klubb med stolta traditioner”, säger Mikkel Bödker.

Den 32-årige forwarden är en av Danmarks mest meriterade spelare genom tiderna med över 700 NHL-matcher i fyra olika klubbar. Där har han varit en pålitlig poängmakare med nästan en halv poäng per match. De senaste två säsongerna har Bödker spelat i HC Lugano i schweiziska ligan och gjort 59 poäng (22+37) på 95 matcher.

– En väldigt skicklig spelare både med och utan puck. Han gillar att bygga sitt spel med sin fina skridskoåkning och kommer att passa in bra i vårt spel med mycket fart. Han är oerhört motiverad över att komma till HV71 och det ska bli spännande att se honom i SHL och i HV-tröjan, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Förutom framstående meriter från NHL har Mikkel Bödker sju VM-turneringar på sitt CV och spelade OS för Danmark i Peking i vintras. Nu ansluter den skicklige danske forwarden till HV71 och ser fram emot att komma till Jönköping.

– HV71 är en klubb med stolta traditioner och en riktig hockeystad och det ska bli riktigt kul att vara en del av. Jag hoppas kunna bidra både med bra spel, rutin och rolig hockey, säger Mikkel Bödker.

Kontraktet med Mikkel Bödker gäller i ett år.

FAKTA / BÖDKER
Född: 891216, Bröndby
Moderklubb: Rödovre
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 180 cm / 94 kg

Tidigare klubbar: Rödovre, Frölunda, Kitchener Rangers, Phoenix Coyotes, San Antonio Rampage, Lukko, Colorado Avalanche, San Jose Sharks, Ottawa Senators, HC Lugano

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd