Christian Sandberg efter derbysegern
2019-10-24
Förutom en stark offensiv var stort segerrecept ett stabilt boxplay ikväll mot Växjö. Christian Sandberg bidrog som alltid stort i spelformen. – Boxplay är väldigt krävande, det gör ont, säger han.

Ett slutresultat säger inte alltid det mesta om en match och dess karaktär. Siffrorna 4–1 kan antyda på en lugn dag på jobbet för HV71, men även om den kollektiva prestationen den här gången förvisso var stark, kunde det sett annorlunda ut om spelet i numerärt överläge inte fungerat. HV71 pressades vid flera tillfällen i den spelformen och Boxplay-kuggen Christian Sandberg är nöjd med kvällens utvisningsdödande.

– Vi åker på en tre-mot-femma direkt vilket är oerhört tufft att få inledningsvis. Vi dödar den oerhört bra och minuterna senare gör vi mål i fem-mot-tre själva, säger Sandberg.

Kvällens rivalmöte mot Växjö var Christian Sandbergs första, och han kände att det fanns en speciell laddning i luften i en match som denna.

– Det är bra drag, full fart både på läktaren och på isen. Skitkul helt enkelt, en väldigt rolig hemmamatch att spela.

Det känns som att ni har hittat jämnheten det sista, efter att tidigare ha dippat emellanåt?
– Exakt, vi har varit väldigt bra de senaste matcherna. Jag tycker egentligen tryggheten alltid har funnits, vi har väldigt skickliga offensiva spelare och en stark defensiv, menar Sandberg.

Även i tekningscirkeln bidrar Järfälla-sonen stort och leder den interna tekningsligan, vilket är av största betydelse i numerärt underläge. Faktum är att HV71 har ligans bästa boxplay såhär långt, med endast sex insläppta mål. Vilket Christian Sandberg tycker har med allt annat än flyt att göra.

– Vi är väldigt noggranna med förberedelser, det är nyckeln. Boxplay är krävande, det gör ont. Vi har hittat en bra balans och känner oss trygga i hur vi ska agera.

I kvällens match fick Sandberg chansen i en ny formation tillsammans med Simon Önerud och Oscar Sundh. Det dröjde inte länge innan #21 serverade Önerud till det sedermera matchavgörande 2–0. En produktiv kväll på flera områden med andra ord för Sandberg.

– Jag tycker det kändes bra i kedjan, vi hade några fina långa anfall och bra fart. Sen är det såklart kul att vi fick göra ett mål.

Vad tar ni främst med er från kvällen?
– En vinst (skratt).

Skribent Jesper Svensson