Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Söndag Sön 3 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Onsdag Ons 6 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Söndag Sön 10 Januari Jan
Onsdag Ons 13 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Söndag Sön 7 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Hemma
MODO
MODO
Borta
HV71
HV71

Joakim Engström inför dubbelmötet mot Modo

8 januari 2021 12:42
SDHL

HV71 åker i helgen norrut för ett dubbelmöte mot Modo. Båda lagen kommer från en bra period där de under den sista tiden radat upp segrar. ”Modo har ett ungt och hungrigt lag, vi får se upp med deras presspel”, säger Joakim Engström, huvudtränare i HV71.


Efter en målexplosion i tredje perioden där HV71 gjorde fyra mål kunde lagat rycka ifrån och vinna mot Linköping med 5-2 under onsdagskvällen. Joakim Engström var nöjd med hur laget hanterade den matchen.

– Första bytena börjar vi väldigt bra och tycker någonstans vi oförtjänt får 0-1 emot oss. Men energin var bra i båset och det fanns ingen oro, vi kände att om vi bara maler på så kommer Linköping inte orka att hålla emot. De tar även ledningen för andra gången i matchen tidigt i tredje perioden men känslan var fortsatt densamma, vi visste om att kommer vi bara till rätt lägen så sätter vi dit puckarna. Det gjorde vi tillslut också och vann rättvist den matchen.

Med flera matcher under en kort tid har laget tränat med en medelhög belastning under veckan. Under fredagsförmiddagen satte de sig i bussen för avfärd mot Örnsköldsvik.

– Vi tränade igår (torsdag), sen tränade vi idag på förmiddagen innan vi satte oss på bussen mot Örnsköldsvik. Träningen idag var med högre belastning, vi har en tolv timmar lång bussresa framför oss och då är det skönt att ha kört ett ordentligt pass.

Modo är likt HV71 inne i en bra trend med tre raka segrar, där vinsten mot topplaget Brynäs sticker ut.

– Modo har flera yngre spelare och är överlag ett vältränat lag och åker mycket skridskor. De kommer sätta hög press på oss och tog den senaste matchen vi spelade mot dom till förlängning så det gäller att vi är med på det. Vi kan inte ha några ursäkter om att vi har en lång bussresa i benen, nu kommer vi upp dagen innan och har samma förutsättningar, vi ska hantera matchen som om vi spelade på hemmaplan.

Truppläget?
Mira Markström är hemma sjuk. Forwarden Elin Svensson kommer ersätta Markström på backen. Elin har gjort det väldigt bra på slutet, hon har ett bra spelsinne och duktig med pucken så jag tror hon kommer lösa att spela back på ett utmärkt sätt, avslutar Joakim Engström.