• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Idag 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Måndag Mån 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Onsdag Ons 20 November Nov
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Färjestad
FBK

Färjestad besegrade Växjö

9 mars 2019 20:29
Färjestadspelare firar lagets första mål i den andra perioden.
#VLHFBK

Efter att matchen tog fart i den andra perioden kunde Färjestad göra två mål. Växjö var inte ofarliga och hade flera vassa anfall, men kom inte närmare än en reducering. Gästerna tog därmed tre viktiga poäng i jakten på serieledningen.


I en första period med många utvisningar var tempot lågt. Gästande Färjestad drabbades av tre tvåminutare, men Adam Werner stod pall för de chanser som uppstod. Båda lagen hade sedan var sitt skott i ramen, signerat Linus Högberg och Joakim Nygård, men i övrigt stod Werner och Viktor Fasth i vägen. Inga mål föll därmed i inledningsakten.

–Det är bra fart därute, så det är kul att spela. Vi möter ett bra lag med spelare som hugger på minsta lilla, så det gäller att vara med, konstaterade Växjös Linus Fröberg.

Drömmål gav tvåmålsledning

Redan efter 25 sekunder av mittenakten drog Växjö på sig en fyraminutersutvisning, vilket skulle straffa sig när Michael Lindqvist kunde ge gästerna ledningen. Efter det pressade hemmalaget på och var tunga i den offensiva zonen, men hade förtvivlat svårt att skapa chanser. Mitt i den värsta anstormningen kunde istället Färjestad komma i en spelvändning. Jesper Olofsson kunde sätta fart från den neutrala zonen, lira upp backen på läktaren och få ner Viktor Fasth på isen för att sedan lyfta upp pucken i det närmsta krysset. En sylvass prestation, som gav Färjestad en tvåmålsledning att ta med sig till den tredje perioden.

– Det är en tajt match. Växjö har ganska mycket puck men vi försvarar bra och är giftiga när vi ställer om, löd Olofssons summering av den andra perioden.

Färjestad höll undan

Hemmalaget kom ut starkt från omklädningsrummet och fick utdelning tidigt när Kris Versteeg kunde skicka en puck längs med isen som överlistade Werner. Trots att båda lagen skapade chanser efter det var det fortsatt smålänningarna som kändes tyngre och hetare. Färjestad var dock inte ofarligt och kom till flera vassa lägen. Ju närmre perioden led mot sitt slut, desto mer desperata blev hemmalaget i sitt anfallsspel. De nådde dock inte riktigt hela vägen fram, vilket innebar att den fina segersviten i Vida Arena bröts. Istället kunde Färjestad ta hem tre poäng.

– Vi har bra offensivt spel och gör powerplaymål. Mot de bästa lagen har vi en bra defensiv men också en bra offensiv, där vi vågar spela. Det är en skön känsla att ha med sig in i slutspelet, konstaterade Linus Johansson förnöjt efter segern.

Se highlights från matchen här.